Valencia este un oraş vechi, fermecător, capitala Vechiului Regat al Provinciei Valencia, Spania. Valencia este al treilea oraş ca dimensiune şi populaţie din Spania şi este o metropolă care are multe de oferit vizitatorilor săi. Pe lângă edificiile impresionante, Valencia mai are avantaj şi anume deschiderea la Marea Mediterană. Astfel, pe lângă faptul că vei admira clădirile Valenciei, este posibil să te aventurezi şi în valurile mării, desigur dacă îţi doreşti acest lucru.

Zonele centrale ale Valenciei sunt marcate de fântâni arteziene deosebite
Zonele centrale ale Valenciei sunt marcate de fântâni arteziene deosebite

Romanii au fost primul popor care au identificat teritorul Valencia, de-a lungul timpului numeroase aşezări umane au locuit în această regiune contribuind mai mult sau mai puţin la formarea identităţii oraşului. Astăzi, Valencia este o metropolă cu o energie molipsitoare, atmosfera generală este una de veselie şi bunăstare. În cele ce urmează, vom vedea care sunt cele mai interesante atracţii turistice din Valencia.

Oraşul Artelor şi Ştiinţei, Valencia
Oraşul Artelor şi Ştiinţei, Valencia

Oraşul Artei şi Ştiinţei

Este de fapt denumirea unei clădiri moderne, un complex cultural şi arhitectural. Aceasta este cea mai importantă destinaţie turistică modernă din Valencia şi nici un alt edificiu nu i-a luat locul din 1998, anul inaugurării, până astăzi. Clădirea Oraşul Artei şi Ştiinţei include un patrimoniu vast de muzee cu exponate deosebite. Se organizează tururi organizate cu ghizi turistici care vă pot vorbi ore bune despre obiectele din interior.

Catedrala din Valencia
Catedrala din Valencia

Catedrala din Valencia

Este un edificiu construit în trei etape diferite, fapt care şi-a pus amprenta asupra stilului arhitectural al clădirii. Catedrala din Valencia include cu preponderenţă elemente ale stilului gotic, completat de scene renascentiste şi alte structuri ale stilului neo-clasic.

Cupola Catedralei din Valencia este o adevărată operă de artă
Cupola Catedralei din Valencia este o adevărată operă de artă

Catedrala din Valencia este cel mai important lăcaş de cult al oraşului. Interiorul său conţine numeroase picturi din secolul al XV-lea, unele realizate de artişti locali, altele pictate de alţi artişti din Roma.

Lonja de la Seda, Velencia
Lonja de la Seda, Velencia

Lonja de la Seda

Această clădire deosebită este locul în care se făcea comerţ cu mătăsuri locale. Edificiul a fost renovat recent, dar a fost păstrată linia originală a arhitecturii. Lonja de la Seda este o clădire  construită în stilul gotic târziu, completat de accente uşoare ale Renaşterii.

Spectacol de dansuri latine în timpul Festivalului Las Fallas
Spectacol de dansuri latine în timpul Festivalului Las Fallas

Festivalul Las Fallas

Valencia este recunoscută în întreaga lume pentru modul în care se petrece cu ocazia Festivalului Las Falls. Originea evenimentului este consemnată în tradiţiile vechi, când dulgherii din oraş ardeau în faţa atelierelor lor diverse obiecte inutile din lemn. Festivalul Falls are loc în fiecare an pe data de 19 martie şi este o formă de a marca trecerea sezonului de iarnă.

Nopţile din timpul Festivalului Las Fallas se încheie cu focuri de artificii spectaculoase
Nopţile din timpul Festivalului Las Fallas se încheie cu focuri de artificii spectaculoase

Astăzi, Festivalul Falls are alte conotaţii, sărbătoarea fiind marcată de diverse evenimente care să-i bucure pe participanţi. Concerte de muzică locală, teatru de păpuşi, expoziţii de artă sunt doar câteva elemente din programul încărcat al Festivalului Falls. O altă caracteristică a evenimentului sunt focurile de artificii. Timp de o săptămână, Valencia este ca un război. Te trezeşti dimineaţa devreme şi adormi în sunete de artificii. Primul foc de artificii are loc dimineaţa la 8, cu scopul de a da trezirea localnicilor, apoi la ora prânzului şi seara târziu când se mai încheie încă o zi din minunata perioadă.

În concluzie, Valencia este unul dintre acele oraşe cu un spirit deosebit şi un farmec aparte. Dacă vei ajunge în Valencia cu siguranţă vei avea senzaţia că ai petrecut prea puţin timp explorând frumuseţile metropolei.