Cascada Niagara, opera incontestabilă a naturii

Cascada Niagara, opera incontestabilă a naturii

Cascada Niagara
Cascada Niagara

Cascada Niagara este numele colectiv pentru un ansamblu de trei cascade situate între provincia Ontario şi oraşul New York. Aceasta s-a format atunci când s-au retras gheţarii, la sfârşitul ultimei ere glaciare, iar apa a sculptat un traseu adânc formându-se căderile de apă. Acestea cad de la o înălţime ce variază de la 21 de metri la aproximativ 53 de metri. Volumul de apă diferă în funcţie de sezon, volumul mediu anual fiind de 1834 metri cubi pe secundă.

Cascada Niagara
Cascada Niagara

Cascada Niagara este unul dintre cele mai frumoase locuri ale planetei, vizitată fiind de o multitudine de turişti din întreaga lume. Sezonul de vârf în ceea ce priveşte traficul de vizitatori are loc în timpul verii când o sumedenie de turişti se perindă în jurul cascadei atât ziua cât şi la lăsatul serii. Mai mult de 28 de milioane de excursionişti vizitează anual Cascada Niagara, fapt care o propulsează în topul celor mai vizitate destinaţii din lume.

Maid of the Mist, Cascada Niagara
Maid of the Mist, Cascada Niagara

Cea mai veche şi mai cunoscută atracţie turistică este Maid of the Mist. Aici, numeroase nave şi ambarcaţiuni efectuează croaziere pe ambele părţi ale cascadei. Milioane de turişti s-au bucurat de excursii cu barca încă din 1846. O plimbare pe apele înspumate ale Cascadei Niagara este o experieţă istorică, un fior de o jumătate de oră ce-ţi va rămâne întipărit în memorie pentru toată viaţa.

Clifton Hill, Ontario
Clifton Hill, Ontario

Cascada Niagara este locul potrivit pentru toate tipurile de turişti. De la tineri, familii cu copii sau adulţi, zona are atât de multe de oferit pe gustul fiecăruia. De-a lungul timpului, regiunile din jurul Cascadei Niagara s-au dezvoltat şi extins foarte mult aşa încât să existe oportunităţi de distracţie şi relaxare pentru fiecare turist în parte. Clifton Hill este situat pe partea canadiană a Cascadei Niagara, fiind un furnizor continuu de experienţe distractive pentru turişti. Zona deţione numeroase restaurante, hoteluri, magazine cluburi de noapte şi casinouri imense, oferind o panoramă superbă a cascadei.

Cascada Niagara
Cascada Niagara

Cascada Niagara a mai fost supranumită “Capitala lunilor de miere”, aproximativ 50 000 de cupluri de tineri căsătoriţi aleg şă-şi petreacă aici cea mai frumoasă vacanţă a vieţilor lor. De-a lungul timpului numeroase personalităţi de talie mondială au făcut o vizită la Cascada Niagara. Dintre acestea de menţionat ar fi Prinţesa Margareta, Regele George al VI-lea, Prinţesa Diana cu cei doi fii ai săi William şi Harry.

De-a lungul timpului multe persoane nu au crezut în forţa infinită a Cascadei Niagara şi s-au încumentat să o testeze pe propria piele. Cel mai important şi poate chiar amuzant moment de acest gen a avut loc la 24 octombie 1901, când profesoara Annie Edson Taylor în vârstă de 63 de ani s-a aruncat, într-un butoi în apele învolburate ale cascade. Miracolul a făcut ca ea să supravieţuiască, cu câteva răni, dar totuşi nevătămată. După acest moment, s-au arătat mulţi alţi curajoşi ce s-au aruncat în apele cascadei pentru a lua contact direct cu forţa naturii. Pentru a stopa acest trend, autorităţile s-au văzut nevoite să taxeze cu amenzi rigide aceste acţiuni, rezultate a unor impulsuri de moment.

Cascada Niagara
Cascada Niagara

Niagara este cea mai celebră cascadă a lumii, are un nume impozant, iar căderile de apă sunt cu adevărat deosebite. Regiunea este foarte versatile şi se pliază perfect pe nevoile de relaxare şi divertisment ale turiştilor.