Oludeniz, cea mai frumoasă lagună albastră de pe Pământ

Oludeniz, cea mai frumoasă lagună albastră de pe Pământ

Oludeniz, Turcia
Oludeniz, Turcia / Foto: yachtsngulets.com

În sud-vestul Turciei, acolo unde se unește Marea Egee cu Marea Mediterană se află un loc desprins parcă din povești, ce poartă numele de Oludeniz, în traducere Laguna Albastră. Regiunea se află foarte aproape de Muntele Babadag fiind acel loc complex unde ai creste montane, plaje întinse, valuri învolburate și resorturi menite să te relaxeze complet.

Laguna Albastră, mare, munte, plajă, toate într-un singur loc
Laguna Albastră, mare, munte, plajă, toate într-un singur loc / Foto: www.10-walls.com

Oludeniz rămâne una dintre cele mai fotografiate plaje de la malul Mării Mediterane, acea zonă ce trebuie surprinsă în toate ipostazele, în toată splendoarea sa. Golful de nisip este o rezervație naturală intens protejată de autorități, iar construcțiile sunt strict interzise, deși numeroși anteprenori ar fi construit lanțuri hoteliere de lux, chiar pe plajă. Apele mării ce învăluie plajele sunt renumite pentru nuanța intensă de turcoaz, dar și pentru faptul că sunt deosebit de limpezi și curate.

Apele limpezi oferă excelente oportunități de petrecere a timpului
Apele limpezi oferă excelente oportunități de petrecere a timpului / Foto: www.forwallpaper.com

Colțul de Rai din sud-vestul Turciei este destinația de vacanță perfectă atunci când vine vorba de distracție, adrenalină și relaxare într-unul dintre cele mai exotice locuri de pe Pământ. Frumoasa lagună este potrivită pentru toate tipologiile de turiști, indiferent dacă sunt tineri, familii cu copii sau persoane trecute de prima tinerețe. Complexitatea zonei face ca fiecare turist în parte să poată practica activitățile preferate. Desigur, mare parte dintre turiști vizitează Oludeniz pentru a se bucura din plin de soare, de plajele deosebite, de o vacanță pe cinste în Turcia.

Plimbările în largul mării dezvăluie priveliști unice!
Plimbările în largul mării dezvăluie priveliști unice! / Foto: www.goturkey.com

Aventurierii se bucură la maxim de sesiuni de scuba diving, snorkeling, plimbări cu caiacul sau cu yachtul, în spații bine amenajate. Lumea subacvatică este de o frumusețe aparte, mii de specii de pești și plante pot fi observate în toată splendoarea lor în adâncuri. Apele cristaline oferă posibilități infinite de a oberva minunatele peșteri subacvatice, agențiile locale de scufundări oferă cursuri și licențe pentru cei care doresc să se inițieze în tainele scuba diving-ului.

Zborurile cu parapanta sunt cu siguranță o experiență de neuitat!
Zborurile cu parapanta sunt cu siguranță o experiență de neuitat! / Foto: www.belcekiz.com

Zona este renumită și pentru oportunitățile excelente de zbor cu parapanta, cel mai nou trend în materie de aventuri. Laguna este considerată a fi unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru zborul cu parapanta, datorită vederii panoramice unice, dar și înălțimii excepționale a Muntelui Babadag.

Rareori, frumoasa lagună este pustie
Rareori, frumoasa lagună este pustie / Foto: hifipanda.com

Problema celor mai frumoase destinații turistice de pe Pământ este aceea că mii de turiști din întreaga lume vor să petreacă, în acelați timp, o vacanță de vis. Aglomerația din timpul sezonului de vârf transformă farmecul unic al zonei într-un paradis pierdut. Dacă ești în căutarea unei zile perfecte pe o plajă pustie, Oludeniz nu este destinația ideală, asta pentru că regiunea este mereu foarte aglomerată!