Circuit în Italia: 10 zile de vis în Țara Gladiatorilor

Circuit în Italia: 10 zile de vis în Țara Gladiatorilor

Veneția, Italia
Veneția, Italia / Foto: waaf.com.mk

Italia este o țară binecuvântată, un loc aparte unde se regăsesc orașe minunate, lacuri superbe, edificii seculare, întreg peisajul nu ar fi complet în lipsa calmului și ospitalității italienilor. Iată o propunere de circuit turistic în Italia:

Colosseum
Colosseum / Foto: en.wikipedia.org

Nu ar fi o idee rea să zbori direct către Roma, capitala Italiei, locul unde istoria se contopește într-un mod plăcut cu modernitatea, edificiile seculare conviețuiesc în armonie cu cele moderne de zeci de ani. Nu rata sub nici o formă Columna lui Traian, Colosseumul, Centrul Istoric cu frumoasele sale străduțe pietruite unde se regăsesc și Fontana di Trevi și Piazza Navona.

Vatican
Vatican / Foto: www.hdwallpapers.in

În cea de-a doua zi rămânem tot la Roma, dar ne îndreptăm spre Vatican, regiune autonomă, dar aflată chiar în inima Romei. Trebuie să intrați în Catedrala San Pietro, o adevărată opera de artă și unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din lume. Locul unde sunt concentrate o mulțime de opere de artă este Muzeul Vaticanului, edificiul adăpostește capodopere ale celor mai importanți artiști ai Italiei. Seara nu s-ar putea încheia altfel decât în Cartierul Trastevere, un loc frecventat de către italieni mai ales pentru restaurantele de top unde se servesc cele mai bune preparate tradiționale.

Sorrento
Sorrento / Foto: www.goccedicapri.it

Ziua a treia este momentul în care ne îndreptăm atenția spre un orășel mai pitoresc și mult mai liniștit ce poartă numele de Sorrento. Acesta este cel mai important oraș din zona Campania, o destinație turistică populară tot mai accesată de către turiștii de pretutindeni. Falezele, străzile înguste, hotelurile și restaurantele de lux crează un cadru unic spre care își îndreaptă atenția personalități remarcabile ale lumii.

Pompei
Pompei / Foto: www.wallpaperup.com

În Italia există un oraș unde timpul pare să fi stat în loc, spațiul care expune în cea mai plăcută manieră cu putință civilizația de acum 2000 de ani. Vizităm Pompei în cea de-a patra zi de vacanță și rămânem uimiți de străzile cu sens unic și trotuarele construite strategic, tocmai pentru ca trecătorii să nu se ude pe picioare în zilele ploioase. Înainte de a părăsi zona Campania, poposim o zi la Napoli, metropola ce a reinventat bucătăria lumii. Nu putem pleca de aici fără a savura o pizza delicioasă, cu siguranță va fi greu să alegi un singur sortiment!

Toscana
Toscana / Foto: www.wallpaperup.com

Turnul înclinat este edificiul care a făcut înconjurul lumii, vacanța în Italia nu ar fi completă fără o vizită a orașului Pisa. Metropola este liniștită și impresionează mai ales prin arhitectura deosebită, casele vechi, dar bine întreținute, cât și prin atmosfera prietenoasă. Un adevărat paradis pe Pământ este Regiunea Toscana dominată de dealurile veșnic verzi și de orășelele localizate chiar la poalele acestora. Lucca, San Gimignano sau Siena sunt alegeri foarte bune atunci când vine vorba de cele mai frumoase orășele din Toscana.

Veneția
Veneția / Foto: www.desk7.net

Veneția nu ar putea lipsi din itinerariul de vacanță, cel mai bun lucru pe care îl poți face aici este să te pierzi pe străduțele înguste și să te lași surpins de unicitatea locurilor. Vacanța se apropie de final, dar încă mai este timp să descoprim locuri de poveste. Dacă vrei să fii față în față cu o Venezție mai autentică îndreaptă-te spre insulele Murano sau Burano, locuri mai puțin atinse de era comercialului.

Domul din Milano
Domul din Milano / Foto: www.wallpaperspoints.com

A venit momentul să bifăm ultima destinație de vacanță, Milano veșnicul centru al modei, unde buticurile cochete și foarte scumpe sunt ca un magnet mai ales pentru partea feminină. Mai apoi, este momentul să te îndrepți spre casă, cu gândul că ai fructificat la maxim timpul și ai vizitat mare parte din frumusețile Italiei în doar 10 zile!