Pe harta turistică a lumii câștigă tot mai mult teren o zonă superbă din estul Republicii Dominicane, un paradis al iubitorilor de frumuseți exotice ce poartă numele de Punta Cana. Regiunea face parte din districtul municipal Punta Cana-Bavaro-Veron-Macao și se află în Provincia Altagracia, cea mai estică din Republica Dominicană. Zona este renumită mai ales pentru resorturile sale ce se află atât pe malurile Mării Caraibilor, cât și pe cele ale Oceanului Atlantic.

Apusul învăluie totul într-o lumină aurie
Apusul învăluie totul într-o lumină aurie / Foto: ivanandreevich.deviantart.com

Plajele deosebite, cu nisip alb sunt unul dintre principalele motive pentru care tot mai mulți turiști din întreaga lume aleg să se relaxeze în această regiune unică. Sezonul turistic de vârf începe în luna decembrie și se încheie undeva spre finalul lunii aprilie, perioadă în care prețurile biletelor de avion și al pachetelor turistice tind să crească.

Resorturile turistice își atrag vizitatorii cu diverse facilități
Resorturile turistice își atrag vizitatorii cu diverse facilități / Foto: www.shedexpedition.com

Nici o plajă din Caraibe nu poate rivaliza cu frumusețile de pe coasta de est a Republicii Dominicane, albul imaculat și apele turcoaz crează un cadru uluitor. Stațiunile și plajele de aici reușesc încă să ofere un peisaj marin idilic, iar recentele proiecte de dezvoltare ale zonei nu au făcut decât să atragă tot mai mulți turiști. În ultimii ani, s-a lucrat intens la capitolul infrastructură, s-au lărgit trotuarele, în plus există în total peste 40 000 de camere hoteliere bine modernizate tocmai pentru ca facilitățile să-i mulțumească complet pe vizitatori.

Fauna marina este absolut uimitoare!
Fauna marina este absolut uimitoare! / Foto: www.hdwallpapersos.com

Sesiunile îndelungate de plajă par a fi activitatea preferată a turiștilor, mulți dintre ei închiriază un șezlong și lenevesc la soare o zi întreagă. Însă Punta Cana este locul ideal și pentru iubitorii de aventuri marine, boatingul este cel mai atractiv și popular sport acvatic, dar și snokeling sau scuba divind sunt practicate cu plăcere de către vizitatori. Lumea din adâcul apelor este total diferă de cea terestră, mii de specii de animale marine și de asemeni plante pot fi observate în toată splendoarea lor pe fundul apelor limpezi. În cele mai bune condiții se mai pot practica pescuitul, sailing sau parasailing.

Marinarium, un loc bine amenajat pentru iubitorii vieții din adâncuri
Marinarium, un loc bine amenajat pentru iubitorii vieții din adâncuri / Foto: www.marinarium.com

Pentru a te bucura de încă o sesiune de scufundări, te poți îndrepta spre Marinarium, un parc acvativ localizat foarte aproape de Cabeza de Toro. Aici se dezvăluie în toată splendoarea lor rechini, pești tropicali și recife de corali. Marinarium este un loc potrivit și pentru familiile cu copii, cei din urmă se vor bucura la maxim de imaginile uimitoare. Există de asemeni o zonă special amenajată unde timp de aproximativ 15 minute puteți înota alături de rechini special antrenați. Experiența va fi cu siguranță unică și plină de adrenalină.

Peisajele exotice, motivul pentru care turiștii vizitează regiunea
Peisajele exotice, motivul pentru care turiștii vizitează regiunea / Foto: hqworld.net

Punta Cana este unul dintre cele mai exotice locuri de pe Pământ, o destinație turistică vizitată încă din anii 1970, dar care abia de acum înainte își dezvăluie adevăratele comori!