Bergen, calea de acces spre fiordurile norvegiene

Bergen, calea de acces spre fiordurile norvegiene

Bergen, Norvegia
Bergen, Norvegia / Foto: www.brinvy.biz

Norvegia este o ţară superbă, locul unde toate fenomenele naturale sunt mai intense. Cunoscut şi sub numele de “Poarta Fiordurilor”, Bergen este al doilea cel mai mare oraş al Norvegiei şi cel mai bun loc de acces spre fiordurile din partea de vest a acestei ţări spectaculoase. Metropola este renumită în întreaga lume pentru capodoperele sale naturale, oferind oportunităţi excelente de explorare a împrejurimilor.

Bergen, noaptea
Bergen, noaptea / Foto: www.globeimages.net

Fondat în jurul anului 1070, Bergen a devenit imediat unul dintre cele mai importante oraşe ale Norvegiei, comerţul maritim fiind pe atunci un punct forte al oraşului. Vechiul Port Bryggen este una dintre cele mai vechi părţi ale oraşului, fiind astăzi monument protejat de Patrimoniul Mondial UNESCO. Istoria oraşului este una îndelungată şi plină de evenimente, Bergen a fost devastat de mai multe ori de o serie de incendii care au pus la pământ frumoasa metropolă. Ultimul incediu a avut loc în anul 1916, moment în care multe clădiri uimitoare au fost transformate în scrum.

Fiecare loc din Bergen are un farmec aparte
Fiecare loc din Bergen are un farmec aparte / Foto: www.vebidoo.de

Astăzi , Bergen este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Norvegiei, o metropolă pină de viaţă şi cultură, locul unde cele mai uimitoare fenomene naturale îi fascinează pe turiştii din întreaga lume. Oraşul este localizat într-un cadru natural de vis, în vestul Norvegiei la adăpostul Mării Nordului. Munţii Seven protejează cu măreţia lor întregul oraş, Bergen fiind o comoară între impunătoarele creste montane. Există o sumedenie de obviective turistice interesante în Bergen, însă atmosfera, peisajul cultural şi arhitectura unică par a fi cele care i-au convins pe turişti să viziteze oraşul din inima munţilor.

Împrejurimile oraşului sunt uimitoare!
Împrejurimile oraşului sunt uimitoare! / Foto: hd-achtergronden.blogspot.com

În Bergen te poţi bucura de atmosfera oraşului într-un parc liniştit sau chiar într-o cafenea cochetă, te poţi plimba la nesfârşit printre edificiile multicolore sau poţi porni într-o aventură explorând împrejurimile metropolei. În oraş există mai multe muzee, locuri de unde poţi afla mai multe aspecte legate despre trecutul uimitor al acestui teritoriu unic. Emblematice sunt Muzeul de Artă din Bergen, dar şi Bryygen, cel mai vechi port al oraşului.

Aurora Boreală în Bergen
Aurora Boreală în Bergen / Foto: www.reddit.com

Foarte mult ies în evidenţă edificiile colorate din Bryygen, casele din lemn multicolore erau folosite în trecut ca şi locuri de comercializare a mărfurilor. O plimbare printre construcţiile din lemn este o experienţă unică, în port există şi o mulţime de restaurante şi terase, locuri care te fac să zăboveşti şi mai mult în această zonă plină de farmec.

Portul din Bergen
Portul din Bergen / Foto: www.wallpaperpics.net

Toate regiunile din Bergen au ceva aparte, aspecte care le fac unice şi care merită să fie vizitate de către toţi turiştii care trec graniţele acestui oraş minunat. Bergen este unul din cele mai frumoase oraşe ale Norvegiei, iar edificiile pitoreşti îl transformă într-o metropolă unică.