Buenos Aires, o adiere plăcută în Argentina

Buenos Aires, o adiere plăcută în Argentina

Buenos Aires, Argentina
Buenos Aires, Argentina / Foto: www.skyscrapercity.com

Bueno Aires este capital Argentinei, o metropolă superbă care permite vizitatorilor posibilitatea de a profita de o aventură urbană de excepție. Buenos Aires este unul dintre cele mai mari orașe din America Latina, o destinație turistică de top recunoscută în întreaga lume pentru arhitectura sa europeană, pentru centrele culturale și nu în ultimul rând pentru cea mai mare concentrație de teatre din lume.

Casa Rosada, Buenos Aires
Casa Rosada, Buenos Aires / Foto: commons.wikimedia.org

Casa Rosada

Este considerate a fi una dintre cele mai emblematice clădiri din Buenos Aires, fiind locul unde președintele Argentinei și echipa sa își desfășoară activitățile. Casa Rosada este unul dintre cele mai apreciate puncte turistice din oraș, fapt datorat și muzeului din interior. Acesta adăpostește numeroase obiecte interesante care au aparținut președinților Argentinei. Casa Rosada a fost declarată Monument Național în Argentina.

San Telmo, noaptea
San Telmo, noaptea / Foto: wikitravel.org

San Telmo

Este poate cel mai interesant cartier din Buenos Aires, locul care dezvăluie cele mai multe aspecte din viața locuitorilor. San Telmo este un loc dominat de străduțe înguste, populate de căsuțe mici construite într-un stil architectural simplu, dar interesant. Manzana de las Luces este edificiul adăpostește cele mai importante instituții religioase, culturale și de învățământ din tot orașul.

Pasajul San Lorenzo
Pasajul San Lorenzo / Foto: www.panoramio.com

Dacă ajungi în San Telmo, nu trebuie să ratezi Pasajul San Lorenzo și strada omonimă. Strada San Lorenzo este permanent aglomerată din cauza magazinelor și buticurilor care comercializează fel de fel de articole și obiecte la prețuri mai mult decât rezonabile. Dacă vrei să cumperi amintiri din Buenos Aires, sau chiar o mica surpriză pentru cei dragi, magazinele de pe strada San Lorenzo sunt o soluție. Ar fi în avantajul tău să faci cumprăturile duminica, deoarece prețurile sunt mai mici, iar locuitorii mult mai deschiși negocierilor.

Palermo
Palermo / Foto: buenosairesstay.com

Cartierul Palermo

Poate fi definit ca un loc al contrastelor, un loc dominat pe de o parte de aglomerație și energie, iar pe de alta de zone liniștite. Palermo este poate cel mai exclusivist sector din Buenos Aires, constituit din numeroase barri, restaurant luxoase, cafenele cochete și buticuri de designer.

Plazzo Serrano, Buenos Aires
Plazzo Serrano, Buenos Aires / Foto: blog.jabiroo.com

Plazza Serrano este cea mai bună zonă de shopping din Palermo, zona fiind renumită pentru hainele și obiectele lucrate manual. Zona este de asemeni foarte populară pentru viața de noapte foarte dezvoltată, numeroasele pub-uri și cluburi din Palermo se supraaglomerează în serile de weekend.

Parcul Rosedal, Buenos Aires
Parcul Rosedal, Buenos Aires / Foto: en.wikipedia.org

Parcuri și grădini

Buenos Aires este locul care adăpostește numeroase parcuri, grădini, zone perfecte pentru plimbări îndelungate alături de cei dragi. Poate cel mai bun loc pentru relaxare și plimbări este faleza Portului Madero, un loc splendid care oferă imagini uimitoare. Buenos Aires cuprinde un număr mare de zone verzi, cele mai liniștite regiuni din metropola aglomerată.

Tango, dansul tradițional argentinian
Tango, dansul tradițional argentinian / Foto: quoteko.com

Tango argentinian

Nu poți spune că ai vizitat Buenos Aires dacă nu ai luat parte măcar la un spectacol de tango, dansul național al Argentinei. În fiecare zi există spectacole de dans în mai multe zone din Buenos Aires, mare parte dintre ele au intrarea gratuită.

Portul Madero, Buenos Aires
Portul Madero, Buenos Aires / Foto: hdw.eweb4.com

Așdar, Buenos Aires este un oraș care emană spirit latin, fiind fără doar și poate unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii.