Carcassonne este un oraș medieval francez, localizat în Provincia Languedoc. Orașul este situat în apropiere de granița cu Franța și este considerat a fi una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa. Frumusețile unice de Carcassonne nu au trecut neobservate, orașul a intrat sub protecția Patrimoniului Mondial UNESCO încă din anul 1997.

Castelul din Carcassonne
Castelul din Carcassonne / Foto: wallpapers5.com

Orașul Carcassonne poate fi asemănat cu o cetate medievală, cu o istorie bogată și plină de evenimente interesante. Zona este alcătuită din numeroase fortificații pitorești, peste 3 kilometri de ziduri, numeroase monumente și peste 52 de turnuri. Primele semne de viață au apărut în Carcassonne cu mai bine de 2500 de ani în urmă, cel puțin asta arată cercetările istorice. Cel mai probabil, zidurile din piatră și clădirile solide au fost construite în scopuri de apărare, în acele vremuri tulburi fiecare trebuia să-ți protejeze cât mai bine viața.

Panorama Orașului Carcassonne
Panorama Orașului Carcassonne / Foto: www.stormfront.org

De-a lungul timpului, au existat numeroase bătălii și războaie, scopul fiind acela de a cuceri Carcassonne și împrejurimile. Astfel, de pe urma acestor evenimente zona a avut multe de suferit, fiind distrusă de nenumărate ori. Din fericire, frumoasele clădiri au fost reconstruite și s-a păstrat aceeași linie arhitecturală. Astăzi putem să dăm timpul înapoi și să trăim câteva momente în frumoasa Epocă Medievală.

Podul din Carcassonne duce spre o comoară istorică
Podul din Carcassonne duce spre o comoară istorică / Foto: www.picstopin.com

Orașul în sine este alcătuit din două ziduri exterioare cu turnuri și fortificații care să protejeze cât mai mult în momentul în care au loc atacuri. Castelul în sine are un pod mobil care conduce spre zona centrală. Unul dintre turnuri a fost gazda Inchiziției Catolice din secolul al XII-lea și încă mai este cunoscut sub numele de “Turnul Inchiziției”. Zona adăpstește și un muzeu care expune fel de fel de obiecte de tortură cu care trupurile oamenilor au fost mutilate în aceste perioade nefaste. Desigur, imaginile nu sunt plăcute și nu se adresează persoanelor cu o sensibilitate ridicată.

Aleile mici sunt perfecte pentru plimbări
Aleile mici sunt perfecte pentru plimbări / Foto: www.amazingplacesonearth.com

Carcassone este o zonă foarte interesantă ce merită din plin să fie vizitată de cele aproximativ 3 milioane de turiști care îi trec granițele anual. Plimbându-te prin orașul medieval cu aleile sale mici și întortocheate, cu clădiri mici sau dimpotrivă impresionante, vei putea să-ți imaginezi cum a fost viața celor care au trăi aici în timpurile străvechi. Detaliile fac diferența, așa că ar fi bine să fii atent la toate elementele fermecătoare din Carcassonne.

Festivalul din Carcassonne este marcat de un splendid spectacol de artificii
Festivalul din Carcassonne este marcat de un splendid spectacol de artificii / Foto: darkroom.baltimoresun.com

În Carcassone au loc fel de fel de evenimente culturale care au rolul de a crea acel cadru medieval, de altădată. Vara, de două ori pe zi au loc parade cu cai, momente de concurență, divertisment și amuzament pentru cei prezenți. Festivalul din Carcassonne are loc la jumătatea lunii iulie și este un moment marcat de un spectacol de artificii imens.

Carcassone, o ambianță deosebită
Carcassone, o ambianță deosebită / Foto: culturaeviagem.wordpress.com

Așadar, Carcassonne este o altă minune a Franței, una dintre cele mai vizitate destinații turistice din cadrul statului. Carcassonne este martorul Epocii Medievale și locul care aduce vizitatorilor câteva aspecte din acea perioadă fermecătoare.