Cel mai plăcut și mai exotic loc din California este cu siguranță Santa Barbara, un paradis în adevăratul sens al cuvântului localizat între Oceanul Pacific și Munții Santa Ynez. Orașul încununează frumusețea de pe Coasta de Sud a Californiei ce se deosebește prin mirosul deosebit de iasomie, flori de portocal și hiacint, asta pentru că există o mulțime de asemenea plante cu flori în oraș.

Valurile uriașe sunt unul dintre motivele pentru care turiștii se află în zonă
Valurile uriașe sunt unul dintre motivele pentru care turiștii se află în zonă / Foto: 1ms.net

Turiștii aleg să viziteze orașul californian pentru a se bucura la maxim de plaje întinse și valuri cât cuprinde, zona se remarcă și prin echilibrul său, vivacitatea tinerilor este completată perfect de cluburile de yachting ale căror membri sunt numai pensionari. Climatul blând și împrejurimile luxuriante, dar și varietatea activităților ce se pot practica aici fac din Santa Barbara un loc deosebit spre care își îndreaptă atenția tot mai mulți vizitatori din întreaga lume.

East Beach
East Beach / Foto: sbcelebrations.com

Mult timp a existat o percepție greșită a publicului larg, conform căreia orașul de pe Coasta Californiei este o destinație de vacanță exclusivistă, un loc al celor bogați și celebri care plătesc oricât pentru a avea parte de un concediu de vis. În realitate, acest loc exotic este o destinație de vacanță ideală pentru fiecare turist în parte, chiar și pentru familiile cu copii, dornice să se distreze pe plajele întinse. Cea mai renumită plajă din zonă este East Beach, o întindere de nisip de un alb orbitor, încadrată perfect de palmieri. Această plajă este, de obicei, și cea mai aglomerată, însă pentru zone mai libere te poți îndrepta spre Leadbetter Beach sau Arroyo Burro.

O mulțime de podgorii se regăsesc în jurul orașului
O mulțime de podgorii se regăsesc în jurul orașului / Foto: www.roughguides.com

Orășelul californian nu este doar o destinație de vacață exotică, ci și un oraș care mai păstrează ceva din trecutul glorios al zonei. Regiunea este alcătuită dintr-o mulțime de muzee și obiective turistice de mare valoare, galerii de artă, dar și grădini zoologice sau parcuri. Un alt aspect interesant este faptul că în zonă se produce vin natural de cea mai bună calitate, există o sumedenie de locuri unde poți testa cele mai bune sortimente de vin american. Cele mai multe centre de degustare se află chiar în partea centrală a orașului și includ sute de sortimente de vinuri, multe dintre ele foarte vechi și foarte scumpe.

Relieful înalt din jur oferă vederi panoramice
Relieful înalt din jur oferă vederi panoramice / Foto: www.welcometosantabarbara.com

Relieful înalt care înconjoară Coasta Californiei este o oportunitate pentru turiștii dornici de aventuri montane. Cei mai mulți vizitatori pornesc în drumeții de la Mesa, spre Munții Santa Ynez, relieful abrupt oferă vederi panoramice și șansa de a admira fauna sălbatică ce însuflețește întreaga regiune. Ghidurile și hărțile necesare pentru o bună orientare se regăsesc la toate librăriile din oraș, un important sprijin atunci când pornești pe un traseu necunoscut.

Apusul învăluie totul într-o lumină aurie
Apusul învăluie totul într-o lumină aurie / Foto: www.cliffhouseinn.com

Santa Barbara este unul dintre cele mai importante orașe californiene de la malul mării, un paradis exotic adorat de turiștii din întreaga lume.