Panjin, singura plajă roșie de pe Glob

Panjin, singura plajă roșie de pe Glob

Panjin, China
Panjin, China / Foto: galleryhip.com

Nisipul fin este probabil primul lucru la care te gândești atunci când vine vorba de plaje infinite, însă frumusețile naturii sunt nemărrginite și există chiar și plaje roșii constituite dintr-o vegetație bogată. Aceasta este Panjin, Plaja Roșie a Chinei, un loc unic în lume ce s-a format prin procese 100% naturale. Acest fenomen deosebit este cauzat de prezența algelor marine, acestea încep să se dezvolte pe terenul din zonă începând cu lunile aprilie-mai, rămân verzi pe toată durata verii și mai apoi se colorează într-o nuanță splendidă de roșu intens odată cu venirea toamnei.

Sute de specii de păsări însuflețesc regiunea
Sute de specii de păsări însuflețesc regiunea / Foto: 7chudessveta.livejournal.com

Inedita plajă este localizată în cea mai mai mare zonă de stufăriș din lume, Delta Râului Liaohe, aceasta găzduiește de fapt un ecosistem unde trăiesc peste 260 de specii de păsări și peste 400 de specii de animale sălbatice. Aici se regăsesc încă animale pe cale de dispariție, dacă ai noroc poți observa chiar pescăruși cu ciocul negru, păsări absolut superbe. Zona este intens protejată de autorități, scopul principal este acela de a menține integritatea acestui ecosistem cum nu mai există altul în lume. Din acest motiv, cea mai mare suprafață din zona Panjin este închisă vizitelor publice, dar există încă mici secțiuni deschise pentru turiștii din întreaga lume.

Turiștii se deplasează pe aceste poduri din lemn
Turiștii se deplasează pe aceste poduri din lemn / Foto: www.hipwee.com

Poduri înalte din lemn au fost amplasate în zona deschisă publicului, tocmai pentru ca aglomerația să nu distrugă uimitorul cadru natural. Astfel, turiștii se deplasează în rând pe podurile din lemn, iar înălțimea acestora este o oportunitate pentru vizitatorii care vor să surprindă în fotografii orizontul de neuitat. Cea mai bună perioadă pentru a vizita zona este toamna, pentru că atunci plantele ce poartă numele de Chenopodiaceae se colorează într-un roșu intens și conferă zonei cu totul și cu totul alte dimensiuni.

Odată cu venirea toamnei, zona se colorează într-un roșu aprins
Odată cu venirea toamnei, zona se colorează într-un roșu aprins / Foto: beauty-places.com

Panjin este de asemeni cel mai mare centru de producere a papetăriei din China, trestia de aici este transformată în caiete sau coli de hârtie. Plaja Roșie se află la 30 de kilometri distanță de Orașul Panjin și de aici se organizează frecvent excursii către ineditul loc. Apele liniștite ale râului Liaohe mai temperează nuanța de roșu intens, iar miile de păsări armonizează și în același timp însuflețesc întreaga regiune. Zona Panjin este locul perfect pentru iubitorii de natură, un loc liniștit pentru o evadare din cotidian.

Algele roșii crează un cadru inedit!
Algele roșii crează un cadru inedit! / Foto: www.boredpanda.com

Plaja Roșie este una dintre cele mai mari minuni naturale din toate timpurile, un loc ce renaște an de an și impresionează milioane de turiști din întreaga lume. Inedita regiune este locul ideal și pentru pasionații de fotografie, mulți dintre ei petrec ore întregi pentru a obține cea mai frumoasă ipostază a plajei de un roșu intens.