Procida, farmecul italian pe o insulă plină de viaţă şi culoare

Procida, farmecul italian pe o insulă plină de viaţă şi culoare

Insula Procida, Italia
Insula Procida, Italia / Foto: parisiangentleman.co.uk

Italia este un ansamblu impresionant de oraşe boeme, insule exotice, edificii unice, lacuri pline de farmec. În apropiere de Napoli se află o micuţă insulă pe numele său Procida, un teritoriu de vis unde petrec vacanţe relaxante sute de mii de turişti din întreaga lume. Procida este cea mai mică insulă din Golful Napoli, bogată în atracţii turistice, cu o istorie complexă şi o arheologie surprinzătoare. Arhitectura insulei are origini greceşti, practic întreaga istorie a regiunii se învârte în jurul Greciei.

Procida, insula edificiilor multicolore
Procida, insula edificiilor multicolore / Foto: www.homeaway.com

În trecut, Insula Procida a fost un mic sat medieval, un loc popular pentru pescarii care sperau să prindă în undiţele lor exemplare piscicole unice. De atunci şi până astăzi zona a evoluat atât de mult încât insula este un punct de reper, edificiile sale fiind un simbol care fac teritoriul mult mai uşor de recunoscut. Clădirile sunt colorate în nuanţe pastelate, tipic mediteraneene, iar acestea crează un cadru aparte făcând din Procida o insulă veselă şi plină de viaţă.

Plimbările pe mare par a fi activitata preferată a turiştilor
Plimbările pe mare par a fi activitata preferată a turiştilor / Foto: tavelpictures.blogspot.ro

Insula Procida se remarcă şi prin plajele curate şi recent modernizate, aspecte foarte importante mai ales pentru cei care îşi doresc o vacanţă la malul mării. Insula are în total şase plaje, toate la fel de bine amenajate, nisipul fin şi apele cristaline sunt un magnet pentru turiştii care îşi doresc o vacanţă relaxantă sau dimpotrivă una plină de aventură. Pe Insula Procida sporturile pe apă sunt la mare căutare, cei dornici de adrenalină optează pentru scuba diving, plimbări cu skijet-ul, sau yachting. Cei care preferă relaxarea pot lenevi ore întregi pe şezlongurile de pe plajă sau direct pe nisipul fin.

Pe insulă există o mulţime de terase şi restaurante interesante
Pe insulă există o mulţime de terase şi restaurante interesante / Foto: www.tripomatic.com

Insula Procida se remarcă şi la capitolul gastronomie, în zonă există o mulţime de restaurante care te îmbie cu preparate delicioase. Cele specifice insulei par a fi cele mai căutate, o bună parte dintre restaurante gătesc feluri de mâncare bazate pe peşte proaspăt sau fructe de mare. Dacă aceste sortimente nu sunt pe placul tău, poţi oricând să optezi pentru altceva, aşa cum ştim deja bucătăria italiană este extrem de vastă şi de gustoasă.

Portul Insulei Procida
Portul Insulei Procida / Foto: pixdaus.com

Insula Procida este şi un important port pentru Golful Napoli, aici se odihnesc zeci de ambarcaţiuni provenite din întreaga lume. Dacă ajungi pe insulă nu trebuie să ratezi o plimbare în port. Zona este fabuloasă cu precădere în timpul nopţii, mai ales că aici există şi multe terase şi cafenele. Poţi oricând să optezi pentru un limoncello sau martini, iar îngheţata italiană nu se compară cu nici una din lume.

Apus de soare pe Insula Procida
Apus de soare pe Insula Procida / Foto: www.thefinanceguru.com.au

Aşadar, Insula Procida este o destinaţie turistică uimitoare care se remarcă prin edificiile sale unice pline de culoare.