Chillon, 100 de clădiri, un singur castel

Chillon, 100 de clădiri, un singur castel

Castelul Chilon, Lacul Geneva, Elveţia
Castelul Chilon, Lacul Geneva, Elveţia / Foto: commons.wikimedia.org

Catelul Chillon este o construcţie magnifică ce se află pe o insulă localizată pe Lacul Geneva, chiar în partea de est a lacului, pe teritoriul Elveţiei. Castelul Chillon este o structură surprinzătoare, rezultatul unirii a 100 de clădiri independente, conectate între ele, pentru ca edificiul să capete forma sa actuală. Chillon este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, o structură cu care Europa şi mai ales Elveţia se mândresc.

Castelul Chillon, unul dintre cele mai frumoase edificii istorice din lume
Castelul Chillon, unul dintre cele mai frumoase edificii istorice din lume / Foto: commons.wikimedia.org

Cele mai vechi părţi ale castelului datează de la mijlocul secolului al XII-lea, edificiul fiind pentru mulţi ani casa conţilor din Savoia. Castelul a fost extins puternic începând cu secolul al XIII-lea, istoria regiunii fiind una bogată şi plină de evenimente importante. Astăzi, castelul Chillon este mai înfloritor ca niciodată, fiind deschis vizitelor publice pentru toţi turiştii din întreaga lume care vor să trăiască o experienţă unică. Aceştia pot opta pentru vizite individuale sau pentru grupuri organizate conduse de un ghid care te va duce în lumea fascinantă a Castelului Chillon. Acesta îţi va spune mai multe secrete legate de parcursul în timp a castelului, iar curiozităţile tale nu vor rămâne fără răspuns.

Castelul Chillon, frumos iluminat în timpul nopţii
Castelul Chillon, frumos iluminat în timpul nopţii / Foto: szwajcarskie-blabliblu.blog.pl

Castelul Chillon este un ansamblu impunătot, constituit din mai multe anexe şi o fascinantă curte interioară care poate fi uşor comparată cu un labirint. Alei înguste şerpuiesc printre edificiile care constituie castelul şi te conduc într-o lume de vis pentru ca tu să descoperi noi şi noi minunăţii. Castelul Chillon este foarte accesibil publicului, mai mult decât atât zona a fost modernizată în aşa fel încât turiştii să ajungă atât cu mijloacele de transport în comun, cât şi cu maşina personală. Chiar în apropierea castelului există o parcare imensă, asta pentru că în timpul sezonului cald zona se supraaglomerează.

Mulţi turişti optează pentru plimbări cu barca pentru a vedea o altă ipostatză a castelului
Mulţi turişti optează pentru plimbări cu barca pentru a vedea o altă ipostatză a castelului / Foto: pt.wikipedia.org

Interiorul castelului păstrează acelaşi linii arhitecturale ca şi exteriorul, camerele impunătoare fiind locul unde şi-au desfăşurat activităţile marii conţi ai Elveţiei. Castelul Chillon este constituit din camere principale, dormitoare imense, nenumărate holuri şi beciuri, bucătării dotate cu fel de fel de ustensile pentru gătit.

Arcadele interioare ale castelului
Arcadele interioare ale castelului / Foto: kathika.com

Din păcate, în multe dintre camere nu mai există mobilierul original, decorul iniţial fiind reconstituit pas cu pas, după modelul iniţial. Camera ce a fost odată ocupată de Ducele de Savoia estea poate cea mai preţioasă, interiorul său fiind decorat cu picturi murale medievale, ce datează din secolul al XIV-lea. Doar cele mai importante camere sunt deschide publicului, cele cât de cât mobilate, restul încăperilor rămân un mister pe care o bună parte dintre turişti ar vrea să-l descopere.

Anual, la castel au loc numeroase evenimente muzicale
Anual, la castel au loc numeroase evenimente muzicale / Foto: www.worldalldetails.com

Aşadar, Castelul Chillon este una dintre cele mai frumoase construcţii din întreaga lume, un ansamblu masiv care şi-a păstrat foarte bine forma în ciuda trecerii timpului şi a poziţionării sale. Castelul Chillon este elementul care conferă un farmec aparte Lacului Geneva.