Marile orașe asiatice impresionează mai ales prin arhitectura modernă, clădiri de tipul zgârie norilor ce se înalță mândre spre cer și par că nu se mai termină. Taipei este una dintre cele mai frumoase metropole de pe teritoriul Asiei, un oraș imens localizat pe Insula Taiwan devenit deja capitala provizorie a Republicii Chineze. Peste 2.5 milioane de locuitori însuflețesc acest teritoriu magnific, la momentul actual orașul se evidențiază prin populația prietenoasă și siguranța de care se poate bucura orice trecător pe bulevardele aglomerate.

Memorialul Național Chiang Kai-shek
Memorialul Național Chiang Kai-shek / Foto: en.wikipedia.org

De multe ori, turiștii evită să viziteze Taipei și se orientează mai degrabă spre Hong Kong, Shanghai sau Tokyo, însă orașul este la fel de vribant, fiind dominat de un farmec aparte ce îl face să fie unic. Dacă petreci măcar o zi în regiune vei avea parte, cu siguranță, de multe surprize plăcute! Simbolul albsolut al orașului și deopotrivă al Republicii Chineze rămâne Memorialul Național Chiang Kai-shek, o imensă construcție cu bronz vegheată în permanență de doi paznici de onoare ce stau nemișcați. La o oră aceștia sunt înlocuiți, momentul este marcat de o ceremonie în care se trag focuri de armă. Steagul națiunii este ridicat în fiecare dimineață, cele mai importante sărbători de peste an sunt celebrate chiar în fața memorialului. Grădinile din jur și iazurile în stil chinezesc nu fac decât să evidențieze și mai mult construcția de un alb imaculat.

Taipei
Taipei / Foto: www.wallpaperup.com

Nu poți spune că ai vizitat frumoasa metropolă dacă nu ai văzut și Taipei 101, clădirea emblematică ridicată după numeroase elemente simbolice. Înălțimea edificiului ajunge la 508 metri, fabuloasa construcție a fost inaugurată în anul 2004 și de atunci renumele său a făcut înconjurul lumii. Clădirea este vizibilă din mai toate punctele orașului și este cu adevărat impresionantă în timpul nopții, atunci când luminile multicolore evidențiază arhitectura unică.

Muzeul Național Taiwan
Muzeul Național Taiwan / Foto: en.wikipedia.org

Muzeele din oraș sunt locuri de unde poți afla mult mai multe aspecte legate de trecutul acestei regiuni minunate, edificii care ascund adevărate comori, mii de exponate foarte vechi și în același timp interesante. Printre acestea se remarcă Muzeul de Arte Fine, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național Taiwan și altele. Informațiile cu privire la exponate sunt traduse și în limba engleză, pentru ca turiștii din întreaga lume să înțeleagă cuvintele înscrise pe plăcuțele de prezentare.

Parcul Păcii
Parcul Păcii / Foto: www.flickr.com

Uriașa metropolă impresionează pe de-o parte cu arhitectura modernă dominată de zgârie-nori și pe de alta cu parcurile imense, spații verzi înfrumusețate de sute de specii de plante cu flori multicolore. Iazurile în stil chinezesc se regăsesc și în parcuri, cele mai frumoase dintre ele se află în Parcul Păcii 228 și în Parcul Forestier Daan. Alte locuri perfecte pentru relaxare sunt marile centre comerciale ale orașului, zone supraaglomerate în permanență, magazine imense vizitate zi de zi de sute de cumpărători.

Așa arată străzile orașului într-o zi obișnuită
Așa arată străzile orașului într-o zi obișnuită / Foto: www.metroradio.com.hk

Tu ai vizitat Taipei?