Saint Barthélemy este o insulă vulcanică ce aparține de Franța, un teritoriu de vis înconjurat de recife aflate la mică adâncime. Suprafața insulei este de doar 25 de kilometri pătrați, dar chiar și așa zona este una dintre cele mai apreciate din Marea Caraibelor. Economia insulei Saint Barthélemy se bazează pe cei peste 200 000 de turiști care vizitează zona în fiecare an, atrași fiind de climatul tropical, plajele cu nisip alb și un stil de viață sofisticat. Saint Barthélemy este locul care oferă tot confortul, modernizările din ultimii ani au contribuit mult la clasarea zonei ca și destinație turistică de top.

Insula Saint Barthelemy
Insula Saint Barthelemy / Foto: http://ds-lands.com

Se pare că zona a existat încă din cele mai vechi timpuri, fiind de fapt un refugiu pentru un mic grup de oameni care s-au stabilit în zonă. Primii europeni descoperă insula abia în secolul al XVII-lea și de atunci și până astăzi locul s-a dezvoltat extrem de mult. Insula Saint Barthélemy poate fi catalogată ca fiind un loc al contrastelor, spațiul unde poți avea și liniște dar și adrenalină, locul unde te poți distra, dar și relaxa, o regiune care are atât de multe de oferit!

Aceste ape cristaline sunt unul dintre motivele pentru care turiștii se află pe insulă
Aceste ape cristaline sunt unul dintre motivele pentru care turiștii se află pe insulă / Foto: http://dxing.at-communication.com

Desigur, plajele sunt motivul principal pentru care grupuri de turiști aleg Insula Saint Barthélemy ca și destinație de vacanță. Nisipul fin și alb îmbie la relaxare, în timp ce apele răcoritoare ale Mării Caraibelor sunt prilej de distracție, amuzament și adrenalină. De obicei, femeile aleg să lenevească ore în șir pe nisip, în timp ce bărbații se aventurează în valurile înspumate. Mulți dintre ei practică surfing, yachting, chiar și scufundări pentru că apele mării sunt locul perfect unde se pot desfășura asemenea activități.

Gustavia, capitala insulei
Gustavia, capitala insulei / Foto: http://southwallpaper.blogspot.com

După ce ai lenevit destul pe plajele de pe insulă, este momentul să te îndrepți spre Gustavia, capitala Insulei Saint Barthélemy. Gustavia oferă tot confortul vieții urbane, inclusiv buticuri, restaurante, zeci de hoteluri și vile care pun la dispoziția vizitatorilor servicii complete de turism. Capitala rămâne în primul rând, un oraș-port cu multe magazine, tot ce trebuie să faci este să străbați străduțele la pas și vei descoperi numeroase buticuti cu bijuterii strălucitoare și chiar magazine ale designerilor celebri. Farmecul Orașului Gustavia stă mai ales în frumoasa arhitectură și în vestigiile Epocii Suedeze care a lăsat în urmă amintiri veșnice. Puteți vedea mai multe case realizate în stil colonial, unele pictate în culori vii, altele albe cu ferestrele acoperite de obloane din lemn.

Ambarcațiunile formează un adevărat furnicar în jurul insulei
Ambarcațiunile formează un adevărat furnicar în jurul insulei / Foto: http://fashionstyleguru.wordpress.com

Portul din Gustavia este veșnic arhiplin, astfel vei avea șansa să urmărești ambracațiuni din toată lumea care se odihnesc pe apele liniștite ale mării. Noaptea, imaginea este de vis, un adevărat spectacol de lumină și culoare. Insula Saint Barthélemy este un loc magnific, o regiune de basm unde vei petrece o vacanță pe cinste.