Bamberg, Orașul celor Șapte Coline

Bamberg, Orașul celor Șapte Coline

Bamberg, Germania
Bamberg, Germania / Foto: http://bingwalls.blogspot.com

Germania este o țară renumită mai mult pentru locuitorii săi corecți, reci și poate chiar puțin severi și mult mai puțin pentru locurile frumoase de pe teritoriul său. Germania este constituită din numeroase orășele cu construcții specifice și cu oameni prietenoși. Unul dintre acestea este Bamberg, o micuță metropolă situată în Franconia de Sus, pe Râul Regnitz, într-un cadru de poveste.

Bamberg, iarna
Bamberg, iarna / Foto: http://www.bavaria.by

Istoria orașului începe în timpurile străvechi, dar primele documente oficiale care atestă existenața teritoriului datează din anul 902. Primii locuitori din Bamberg au fost slavii, dar mai apoi nemții și-au intrat în drepturi și numeroase familii se stabilesc în orașul ce era pe atunci o mică așezare umană constituită din câteva locuințe foarte modeste. În ultimii ani renumele orașului ca și regiune turistică a crescut simțitor, numeroase grupuri de turiști de pretutindeni aleg Bamberg atunci când își doresc o vacanță liniștită, dar în același timp plină de farmec.

Catedrala Bamberg
Catedrala Bamberg / Foto: en.wikipedia.org

Relieful orașul este foarte divers, zona fiind un complex alcătuit din câmpii, insule mai mari sau mai mici, apele Râului Regnitz și dealuri. Bamberg este situat pe suprafața a șapte coline, fiecare dintre ele încoronată cu o frumoasă biserică. Cele șapte coline aduc oarecare asemănări cu Roma, frumoasa capitală a Italiei  și deseori numeroși italieni au ajuns în Bamberg doar din dorința de a admira un oraș asemănător cu Roma. Desigur, Bamberg nu are nimic din agitația și energia Romei fiind mai degrabă o copie a sa, în varianta relaxantă și liniștită.

O parte dintre edificii sunt decorate cu picturi religioase
O parte dintre edificii sunt decorate cu picturi religioase / Foto: http://www.all-free-photos.com

Dacă planifici deja să vizitezi Bamberg, atunci trebuie să știi că temperaturile din zonă sunt plăcute pe toată perioada anului. Nici precipitațiile nu sunt prea abundente, deci nu este obligatoriu să pui în bagaje o umbrelă sau o pelerină de ploaie. Dacă ajungi în Bamberg trebuie să vizitezi neaparat centrul orașului, regiune listată ca aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO. Bamberg are un aspect autentic-medieval, numeroase clădiri se află și astăzi în forma lor inițială, nefiind renovate sau restaurate. Centrul orașului este constituit din numeroase edificii religioase, catedrale și biserici, locuri sfinte unde se află numeroase obiective turistice interesante. Printre acestea se numără Catedrala Bamberg unde se regăsesc mormintele Împăratului Henric al II-lea și cel al Papei Clement al II-lea.

Numeroase poduri medievale înfrumusețează și mai mult apele râului
Numeroase poduri medievale înfrumusețează și mai mult apele râului / Foto: http://www.all-free-photos.com

Klein Vanedig este o zonă supranumită Mica Venezie, fiind de fapt o colonie de case pitorești, locuri unde au trăit odinioară grupurile de pescari de pe Râul Regnitz. Dacă vrei să vezi o imagine de ansamblu a orașului, atunci trebuie să închiriezi o ambarcațiune confortabilă în care să plutești măcar o oră pe apele line ale râului. De-a lungul apelor au fost construite poduri care să faciliteze accesul de pe un mal pe altul, iar imaginile sunt de vis.

Edificiile din Bamberg urmează aceeași linie de construcție
Edificiile din Bamberg urmează aceeași linie de construcție / Foto: http://mightygirl.com

Așadar, Bamberg este un orășel splendid constituit din edificii medievale care spun povestea vremurilor de demult.