Frankfurt, orașul tinerilor de pretutindeni

Frankfurt, orașul tinerilor de pretutindeni

Frankfurt, Germania
Frankfurt, Germania / Foto: http://hqwide.com

Frankfurt este al patrulea cel mai mare oraș din Germania, o metropolă superbă renumită mai ales pentru clădirile ultra moderne dar și pentru numeroase evenimente care fac deliciul publicului. Frankfurt poate fi catalogat ca fiind un important punct de legătură, cel mai aglomerat aeroport din Germania se află în Frankfurt. Orașul este și un centru financiar, fiind sediul Băncii Centrale Europene și al Bursei de Valori din Germania.

Frankfurt, unul dintre cele mai frumoase orașe germane
Frankfurt, unul dintre cele mai frumoase orașe germane / Foto; http://hdw.eweb4.com

Dincolo de aceste aspecte, Frankfurt rămâne un oraș al contrastelor. Afaceriști, studenți, bancheri, oameni simpli coexistă într-un oraș unde zgârie-norii și clădirile vechi, bine întreținute, se află într-o armonie perfectă. Celebrele autostrăzi germane și căile ferate se intersectează, pentru cei aproximativ 650 000 de persoane care fac naveta zi de zi pentru a ajunge în diferite zone ale orașului. Mulți străini au observat frumusețea orașului și oportunitățile pe care le oferă, astfel au ales să trăiască în Frankfurt pentru a se bucura de o viață liniștită și lipsită de griji. Aproximativ 40% dintre locuitorii metropolei sunt străini și nici măcar nu au cetățenie germană.

Orașul are o energie și o frumusețe aparte în zilele însorite
Orașul are o energie și o frumusețe aparte în zilele însorite / Foto: http://scenery-wallpapers.com

Când să vizitezi Frankfurt?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Frankfurt este cea cuprinsă între începutul primăverii și sfârșitul toamnei. În această perioadă, temperaturile sunt plăcute și ușor de suportat, nedepășind 25 de grade Celsius. Desgiur, există și zile toride, caniculare atunci când mercurul urcă în termometre până la valoarea de 35 de grade Celsius. Iernile sunt reci și ploioase și cu siguranță nu te vei putea bucura în totalitate de vacanța în Frankfurt. În zonă, ninge foarte rar, așa că sunt slabe șanse să vezi fulgi de nea.

Opera din Frankfurt
Opera din Frankfurt / Foto: http://commons.wikimedia.org

Atracții istorice

Așa cum am menționat anterior, Frankfurt este un oraș alcătuit atât din clădiri moderne, cât și istorice. Cel mai important sector de clădiri istorice se află în Centrul Vechi, locul unde se află numeroase clădiri ce datează din secolele al XIV-lea sau al XV-lea. Chiar și primăria orașului este de fapt o clădire veche, dar poate cele mai interesante sunt ruinele romane. Multe restaurante, cafenele cochete și magazine mici se regăsesc în Centrul Vechi.

Podul de Fier, noaptea
Podul de Fier, noaptea / Foto: http://commons.wikimedia.org

Dacă mergi pe jos spre Râul Main te apropii de Podul de Fier, construit în anul 1869 și renumit ca fiind o zonă pietonală foarte apreciată de către locuitori și nu numai. Podul de Fier oferă priveliști minunate asupra râului, iar orizontul orașului arată diferit. Faimosul pod crează și un cadru romantic, fiind locul unde muți tineri au decis că este momentul să-și unească destinele.

Catedrala Sfântul Bartolomeu, Frankfurt
Catedrala Sfântul Bartolomeu, Frankfurt / Foto: http://en.wikipedia.org

Domul din Frankfurt, cunoscut și sub numele de Catedrala Sfântul Bartolomeu este principalul lăcaș de cult din oraș. Edificiul a fost construit în secolul al XIV-lea pe locul unei foste bisericuțe. Catedrala urmează liniile stilului gotic, iar vizitatorii pot urca spre turnul clădirii, pe scările spiralate care duc la o înălțime de 95 de metri.

Pe malurile Râului Main au fost construite numeroase muzee interesante
Pe malurile Râului Main au fost construite numeroase muzee interesante / Foto: http://www.bsp-architekten.de

Muzee

Frankfurt este un ansamblu uriaș de muzee, fiecare ramură a științei și artei are un loc dedicat. Pasionații pot admira o gamă largă de exponate, multe dintre ele fiind grupate pe ambele maluri ale Râului Main, într-un cartier denumir sugestiv Muzeul de Țărm. În general, muzeele din Frankfurt sunt închise lunea și în zilele de sărbătoare, deci mai bine ar fi să verifici înainte să îndrepți spre ele. Muzeul de Arte, Muzeul de Icoane, cel de arhitectură sunt doar câteva dintre ele, iar timpul nu ar fi suficient să le vizitezi pe toate. Unul dintre cele mai interesante rămâne Muzeul de Bani deschis la inițiativa Băncii Centrale germane. Aici poți admira bani vechi sau bancnote noi, toate păstrate în cele mai bune condiții.

Frankfurt, orașul zgârie-norilor
Frankfurt, orașul zgârie-norilor / Foto: http://www.fotocommunity.de

Clădirile care ating cerul

Frankfurt are unele dintre cele mai înalte clădiri din Europa și din Germania. Orizontul său este unic, mai ales pentru o țară alcătuită din acele clădiri specific germane. Zgârie-norii sunt motivul pentru care Frankfurt este deseori asemănat cu celebrul Manhattan. Dacă vrei să vezi cartierul de clădiri noi în toată splendoarea lui este bine să te orientezi spre principalele poduri de pe râu. Podurile oferă cea mai bună panoramă și după ce ai admirat zgârie norii, poți opta pentru o plimbare, cu barca, pe râu.

Turnul Principal, Frankfurt
Turnul Principal, Frankfurt / Foto: http://www.panoramio.com

Turnul Principal este o clădire specială, fiind singurul edificiu de mare înălțime deschis publicului larg. Puteți lua liftul spre platforma de vizualizare, aflată la 200 de metri înălțime. Această experiență minunată costă doar 6 euro și de aici veți obține o priveliște uimitoare asupra întregului oraș, dar și a împrejurimilor. Este bine să urcați pe platforma Turnului Principal într-o zi însorită, lipsită de ploaie sau ceață. Toamna sau primăvara, vizitatorii aleg să urce la 200 de metri cu puțin timp înainte de apus, în acest moment puteți asista la momentul în care orașul trece de la viața de zi la cea de noapte.

Banca Centrală Europeană
Banca Centrală Europeană / Foto: http”//www.e-architect.co.uk

Banca Centrală Europeană este ușor de recunoscut, fiind un punct de reper în centrul orașului. Forma sa inedită și nuanța strălucitoare au atras admirația marilor arhitecți ai lumii. Banca Centrală Europeană este locul unde se iau cele mai importante decizii, este un spațiu sobru care din păcate nu a fost și nu este deschis publicului larg.

Focurile de artificii din Frankfurt sunt la fel de spectaculoase ca orașul în sine
Focurile de artificii din Frankfurt sunt la fel de spectaculoase ca orașul în sine / Foto: http://www.winfuture-forum.de

De-a lungul anului, au loc în Frankfurt numeroase evenimente care se încheie cu focuri de artificii spectaculoase. Frankfurt este un oraș tânăr, plin de viață unde oamenii adoră să petreacă până târziu în noapte. Așa cum era de așteptat, petrecerile din oraș nu ar fi la fel în lipsa berii germane de cea mai bună calitate. Va trebui să te adaptezi și să te distrezi în stilul locuitorilor, dar vei pleca acasă cu amintiri de neuitat.

Așadar, Frankfurt este un oraș superb și nici o vacanță prelungită nu ar fi de ajuns pentru a admira îndelung frumusețile metropolei. Anual, peste 3 milioane de turiști străini vizitează Frankfurt.