Franța este o adevărată enciclopedie, un teritoriu uimitor care ascunde o muțime de minuni naturale, o sumedenie de orașe boeme cu multe obiective turistice cum nu mai există altele în lume. Toate aceste calități le întrunește perfect și Colmar, o frumoasă metropolă din regiunea Alsacia, aflată în nord-estul Franței. Orașul este situat chiar de-a lungul Râului Lauch, la poalele Munților Vosgi într-un cadru natural perfect care subliniază farmecul metropolei.

Edificiile multicolore sunt o emblemă a orașului
Edificiile multicolore sunt o emblemă a orașului / Foto: hottrip.net

Nu există informații exacte cu privire la momentul în care a fost descoperit acest teritoriu magic, însă a fost odată o mică așezare umană, ridicată la rang de oraș abia în anul 1226. Metropola franceză care înfrumusețează ținutul alsacian este dominată de clădirile colorate, amplasate strategic de-a lungul apelor line ale Râului Lauch. Edificiile multicolore sunt o emblemă a orașului, acestea nu fac decât să confere zonei un farmec aparte, un aer liniștit și relaxant. Datorită aspectului inedit, Colmar a fost supranimit Mica Veneție a Franței, teritoriul a fost inițial un un loc al negustorilor și a devenit în timp un loc adorat de turiștii din întreaga lume.

Străduțele înguste din Centrul Vechi sunt o încântare penttru turiști
Străduțele înguste din Centrul Vechi sunt o încântare penttru turiști / Foto: www.kizlarindunyasi.com

Aspectul orașului este dominat de îmbinarea armonioasă între arhitectura franceză și cea germană, clădirile seculare sunt martorele istoriei străvechi ce a pus bazele acestui ținut unic. Vechiul Oraș este constituit numai din clădiri istorice, vechi de sute de ani, care în ciuda trecerii timpului s-au conservat foarte bine. Dacă petreci mai mult timp în Mica Veneție, ar trebui să-ți rezervi măcar o zi pentru a vizita principalele obiective turistice din Colmar și pentru a străbate străduțele înguste, populate de o mulțime de buticuri cochete.

Casa Pfister
Casa Pfister / Foto: blog.diana-hr.com

În Centrul Vechi se remarcă Maison des Tetes, edificiu care urmează liniile stilului renascentist, decorat cu fel de fel de picturi interesante. În apropiere, se regăsește Casa Pfister, un edificiu din lemn considerat a fi una dintre cele mai vechi construcții din oraș. Casa Pfister a fost ridicată în secolul al XVI-lea și impresionează mai ales prin minunatele picturi.

Biserica Sfântul Martin
Biserica Sfântul Martin / Foto: commons.wikimedia.org

Biserica Dominicană este poate cel mai important lăcaș de cult din oraș, celebrul tablou Schongauer conferă edificiului alte dimensiuni. Pictura este cu adevărat impresionantă, însă deseori zona este foarte aglomerată și trebuie să aștepți minute bune pentru a vizita interiorul construcției. La fel de frumoasă este și Biserica Sfântul Martin construită în totalitate din piatră roz.

Plimbările cu barca oferă priveliști impresionante
Plimbările cu barca oferă priveliști impresionante / Foto: the-world-pictures.blogspot.com

Dacă ajungi în oraș nu trebuie să ratezi sub nici o formă o plimbare cu barca pe apele liniștite ale Râului Lech. De acolo, priveliștea metropolei este cu totul alta, de obicei, aceste excursii minunate durează undeva la 30 de minute.