Austria este cu siguranță paradisul sporturilor de iarnă, o țară destul de mică acoperită pe două treimi de impunătorii Munți Alpi, crestele lor ascund o mulțime de comori, numai bune pentru turiștii care își doresc să petreacă o vacanță de neuitat. 22 000 de kilometri de pârtii bine modernizate își așteaptă vizitatorii, există peste 800 de localități dedicate sporturilor de iarnă, locuri unde turiști de pretutindeni aleg să-și pună limitele la încercare.

Austria, paradis de iarnă
Austria, paradis de iarnă / Foto: www.wallpapers-in-hd.com

În Alpii austrieci fiecare turist are locul său, în funcție de preferințe poți alege între ski, drumeții în familie, cățărări, plimbări îndelungate cu sania trasă de câini sau de cai. Golful pe gheață sau surfingul pe apele înghețate ale lacurilor sunt ceva mai periculoase, dar sunt activități care îi bucură pe mulți adepți ai aventurii.

Innsbruck
Innsbruck / Foto: treasures.austria.info
Innsbruck, legenda vie a Austriei

Innsbruck, acest oraș dintre munți este o legendă vie, locul care a găzduit de două ori deja celebrele Jocuri Olimpice de Iarnă, fiind de fapt o îmbinare plăcută între aerul unui oraș sofisticat și caracteristicile unuia dintre cele mai bune locuri pentru sporturile zăpezii. Se poate spune cu ușurință că amenajările din zonă îi pot mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși dintre turiști, în jur există în total opt localități modernizate special pentru ski. Există pârtii atât pentru începători, cât și pentru cei mai experimentați, iar cei mai buni profesori de ski se regăsesc cu siguranță în Innsbruck.

Kitzbühel
Kitzbühel / Foto: travel-world07.blogspot.com
Kitzbühel, armonia perfectă între vechi și nou

Kitzbühel este o așezare care îmbină într-un mod plăcut aerul medieval cu cel modern, locul unde turiștii se pot aventura ore întregi pe cei 160 de kilometri pârtii din regiune. Utiliajele moderne de zăpadă artificială asigură permanent cantitatea oprimă de fulgi pentru ca tu să nu întâmpini neplăceri. Vârful Kitzbühel Horn este locul unde iubitorii snowboardingului își pun limitele la învercare, dar dacă vrei să petreci o vacanță relaxantă trebuie să știi că există alternative. Există centre de fitness și SPA, cinematografe, cazinouri, terenuri de tenis, dar și un patinoar natural format chiar pe Lacul Schwarzee.

Kaprun
Kaprun / Foto: pollo0389.deviantart.com
Kaprun, important centru sportiv

La doar 80 de kilometri de Slazburg se află Kaprun, o mică localitate devenită în timp stațiune de iarnă de top. Frumoasa stațiune are o poziționare inedită, ea se află chiar la poalele Ghețarului Kitzsteinhorn, zona este constituită din peste 130 de kilometri de pârtii, instalații moderne de telescaun, pârtii nocturne, dar și telegondole. Kaprun este un important centru sportiv pe întreg parcusul anului, iar cei 40 de kilometri de pârtii amenajați chiar pe ghețat crează un aspect unic.

Tablou de iarnă din Lech
Tablou de iarnă din Lech / Foto: www.zastavki.com

Austria este țara sporturilor de iarnă, locul unde chiar și tu te poți aventura anul acesta!