Cele mai frumoase plaje din Croația

Cele mai frumoase plaje din Croația

Plaja din Makarska, Croația - o oază de liniște și frumusețe naturală
Plaja din Makarska, Croația - o oază de liniște și frumusețe naturală

Deși suntem în plin sezon de iarnă, uneori gândul tot zboară la zilele calde de vară și la zilelele pline de bronz și băi în apa mării. Una dintre țările care merită toată atenția ta în cazul în care vrei să îți pregătești concediul de vară de pe acum, o reprezintă Croația. Această țară s-a transformat în ultimii ani în una dintre cele mai iubite destinații turistice pentru iubitorii de vacanță la mare, fie pentru prețurile rezonabile fie pentru plajele aurii, apele cristaline sau paradisul natural atât de caracteristic.

Coastele Croației sunt pline de plaje ce merită vizitate atunci când ești într-o vacanță și vrei să descoperi această regiune. Iată câteva dintre ele:

Plaja Crikvenica – Quarnero

Crikvenica este o localitate din Croația cu o lungă tradiție în turismul balnear și în tratamentele termale asemeni Băilor Felix sau Herculane de la noi. A început să fie faimoasa însă în 1890 când fratele imperatorului din acea vreme a decis să dezvolte Crikvenica drept o destinație turistică. De-a lungul Coastei Crikvenicei găsim numeroase plaje potrivite pentru familii, cu apă cristalină și limpede, cu deținătoare a steagului albastru.

Plaja Crikvenica-Quarnero din Croația
Plaja Crikvenica-Quarnero din Croația

Plaja Kamenjak – Histria

Plaja Kamenjak este una dintre cele mai faimoase plaje din Histria. Frumusețea ei se datorează naturii sălbatice ce dă senzația că te afli într-un adevărat paradis terestru. Kamenjak face parte dintr-o rezervație naturală protejată de legea din Croația, și se bucură de o apă limpede, numeroase plante sălbatice precum și  lungi fâșii nisipoase care servesc drept plaje turistice. Un loc ideal în care să te detașezi de stresul cotidian și să te umpli de enrgie pozitivă.

Plaja Kamenjak-Histria - un loc lipsit de stres
Plaja Kamenjak-Histria – un loc lipsit de stres

Plaja Divna – Peljesac

Plaja Divna este una dintre cele mai faimoase plaje din peninsula Peljesac, aflată în sudul Croației. Plaja este acoperită de pietriș alb, iar pe lângă peisajul magnific de care ai parte, asemănător cu cel din Salonic, fii convins că și bronzul este asigurat. Plaja este în așa fel așezată încât este protejată de vânturile coastei, bucurându-te astfel de cea mai plăcută briză marină împreună cu priveliștea unei mări splendide. Această destinație turistică este potrivită deopotrivă atât pentru tineri rebeli, dornici de aventură cât și pentru familiile cu copii.

Plaja Divna- Peljesac, Croația
Plaja Divna- Peljesac, Croația

Plaja Banje – Dubrovnik

Marea cristalină și priveliștea asupra orașului vechi sunt două dintre caracteristicile care fac specială plaja din Banje- Dubrovnik. Este vorba de una dintre cele mai populare plaje din Dalmația de sud care atrage anual din ce în ce mai mulți turiști dornici să experimenteze și alte destinații mai puțin cunoscute dar la fel de frumoase precum renumitele plaje din Grecia, Turcia, Caraibe sau Coasta de Azur.  Ca să ajungi la plajă trebuie să urci pe scară naturală formată din pietre, ceea ce o face și mai interesantă. Această destinație este  ideală pentru cine dorește să îmbine activitățile culturale cu vacanța la mare căci Croația este de-a dreptul plin cu de toate.

Plaja Banje-Dubrovnik - cea mai populară destinație din Croația
Plaja Banje-Dubrovnik – cea mai populară destinație din Croația

Plaja din Makarska – Dalmația

Riviera Makarska este faimoasă pentru plajele sale pline cu pietricele mărunte și arse de razele soarelui. Orașul Makarska este inima unei riviere care se întinde de la Gradac la Brela. Situată într-un golf în apropiere de Parcul Natural Biokov, Riviera Makarska reprezintă destinația ideală pentru cei ce iubesc contactul direct cu natura sau pur și simplu pentru o baie în apa caldă a mării.

Plaja din Makarska - o oază de liniște și frumusețe naturală
Plaja din Makarska – o oază de liniște și frumusețe naturală

Așadar, dacă îți dorești să decoperi destinații turistice noi, plajele din Croația sunt un bun început. Îți garantez că nu vei fi dezamăgit nicicum!