În Inima Elveţiei, în Cantonul Bernei se află cea mai apreciată staţiune de vacanţă montană ce poartă numele Wengen. Acest Colţ de Rai este de fapt o colecţie impresionantă de peisaje care îţi taie răsuflarea, aproximativ 1300 de locuitori se bucură în permanenţă de splendoarea montană care se dezvăluie în faţa lor zi de zi. Staţiunea se află la o altitudine de 1274 de metri, iar poziţionarea geografică sporeşte farmecul regiunii.

Diverse specii de plante rare pot fi admirate în staţiunea montană
Diverse specii de plante rare pot fi admirate în staţiunea montană / Foto: forum.xcitefun.net

Regiunea poate fi vizitată în orice perioadă a anului, totul depinde de activităţile pe care doreşti să le practici. Staţiunea din Inima Munţilor oferă oportunităţi excelente de ski, drumeţii, plimbări cu telecabina sau telescaunul, excursii organizate în împrejurimi, posibilitatea de a admira plante şi animale rare şi multe altele. În Wengen nu se circulă cu maşina, autorităţile nu au dorit să ştirbească farmecul regiunii, dar mai ales au dorită să evite pe cât posbil poluarea. Astfel, cel mai bun mijloc de transport cu care te poţi deplasa cu uşurinţă este bicicleta, există piste bine amenajate şi trasee montate special gândite pentru biciclişti, aşa încât plimbările în natură vor fi o reală plăcere.

O mulţime de locuri de cazare sunt pregătite să răspundă nevoilor tale
O mulţime de locuri de cazare sunt pregătite să răspundă nevoilor tale / Foto: www.buzzfeed.com

Resortul montan oferă şi posibilităţi variate de cazare, există atât hoteluri de lux cu personal bine instruit, dar sunt şi turişti care optează pentru camping. Oricare dintre variante este bună, însă cei care stau la cort se bucură mai mult de vacanţa în natură pe care o petrec  pe teritoriul Elveţiei. După ce te-ai bucurat îndeajuns de mica staţiune, este momentul să îţi îndrepţi atenţia spre împrejurimile sale, zone deosebite apreciate de către turiştii din întreaga lume. Cei mai energici pot porni pe jos spre Mannlichen, o zonă destul de liniştită dar care oferă privelişti uimitoare. O bună alegere este şi Wengenalp, staţiunea de unde Valea Lauterbrunnen arată splendid!

Plimbările cu telecabina oferă privelişti surprinzătoare!
Plimbările cu telecabina oferă privelişti surprinzătoare! . Foto: www.maennlichen.ch

Şi dacă tot priveşti spre Valea Lauterbrunnen ar fi păcat să nu te îndrepţi spre acest loc minunat, de asemeni poţi porni pe jos sau de ce nu poţi opta pentru o călătorie cu trenul. Trenurile elveţiene montante sunt renumite în întreaga lume şi ar fi păcat să nu profiţi de această experienţă unică dacă tot te afli aici. Odată ajuns la destinaţie, vei rămâne impresionat de peisajele unice, dar mai ales de cascadele ce curg pe ambele părţi ale văii.

Animalele ce pasc pe pajiştile alpine alcătuiesc o imagine tradiţională
Animalele ce pasc pe pajiştile alpine alcătuiesc o imagine tradiţională / Foto: www.maennlichen.ch

În fiecare toamnă, animalele care au păscut pe pajiştile alpine sunt aduse la vale pentru iarnă, o imagine tradiţională atât pentru Elveţia, dar şi pentru ţara noastră unde lucrurile se petrec exact la fel. Imaginea este deosebită şi te poţi simţi norocos dacă te afli acolo în această perioadă.

Natura se dezvăluie în toată splendoarea sa!
Natura se dezvăluie în toată splendoarea sa! / Foto: traveling–soul.tumblr.com

Wengen este un paradis montan tot mai apreciat de către turiştii din întreaga lume, locul unde vacanţele se rezervă din timp pentru a fi sigur că te poţi bucura în sfârşit de acest ţinut unic!