Republica Mauritius cunoscută în întreaga lume mai ales ca Insula Mauritius, este situată pe coasta de sud a continentului African, în Oceanul Indian. Întregul stat însumează doar 2040 de kilometri pătraţi, însă acest fapt nu reprezintă o piedică în creşterea masivă a numărului de turişti de la an la an. Micuţul stat include o adevărată colecţie de obiective turistice. Iată care sunt 3, cele mai vizitate:

Chamarel Park, pământul  în 7 culori

Chamarel Park, pământul în 7 culori
Chamarel Park, pământul în 7 culori

Este o curiozitate geologică şi o atracţie turistică majoră în Mauritius. Peisajul pe care îl oferă Parcul Chamarel este cu adevărat unic, fiind singurul loc din lume unde puteţi vedea pământ colorat în 7 nuanţe. Culorile acestor dune deosebite sunt: roşu, maro, violet, verde, albastru, violet şi galben. Dintre toate, predominante sunt violet şi roşu. Culorile diferite ale solului sunt cauzate de rigolele de bazalt descompuse, transformate mai apoi în lut. Fenomenul este 100% natural, climatul cald şi umiditatea au contribuit activ la formarea reliefului de astăzi.

Cascada Chamarel, Mauritius
Cascada Chamarel, Mauritius

Nu rataţi Cascada Chamarel! Cu o înălţime de aproximativ 100 de metri, cascada Chamarel este cea mai renumită din Mauritius. Cursul apelor râului Sfântul Denis o alimentează, iar la vărsare se formează 3 cursuri de apă. Debitul apelor diferă pe parcursul anului, lunile decembrie şi aprilie sunt foarte ploioase, astfel încât în această perioadă cantitatea de apă este mai mare.  Aveţi posibilitatea de a coborî la cascadă, iar curajoşii pot înota în apele sale.

Port Louis, Mauritius
Port Louis, Mauritius

Port Louis

Este capitala în Mauritius fiind un oraş plin de cultură, distracţie şi restaurante sofisticate. Aşa cum sugerează şi numele, Portul Louis adăposteşte  o varietate de nave şi iahturi de croazieră. Portul Louis este al doilea cel mai important district financiar din toată Africa, fiind un motor al comerţului internaţional.

Nuferi giganţi în Grădina Botanică Pamplemousses
Nuferi giganţi în Grădina Botanică Pamplemousses

Pe lângă acestea, Portul Louis este renumit şi pentru Grădina Botanică Pamplemousses. Situată în nord-estul oraşului, Grădina Botanică a fost creată în anul 1735 şi cuprinde o gamă incredibilă de plante, aproximativ 500 de specii: nuferi giganţi, grădini de condimente, specii de palmieri aduse din diferite colţuri ale lumii, plante medicinale, baobabi. Lângă un izvor s-a amenajat o zonă de picnic, de care pot profita toţi turiştii.

Galeria comercială Le Cauden Waterfront, Port Louis, Mauritius
Galeria comercială Le Cauden Waterfront, Port Louis, Mauritius

Le Cauden Waterfront din Port Louis este o galerie comercială, spaţiu dedicat iubitorilor de cumpărături. Deseori şedinţele de cumpărături devin obositoare, astfel vă puteţi relaxa la unul dintre numeroasele restaurante din Le Cauden Waterfront.

Broaşte ţestoase uriaşe în La Vanilla Reserve, Mauritius
Broaşte ţestoase uriaşe în La Vanilla Reserve, Mauritius

La Vanilla Reserve

Este o grădină zoologică ce adăposteşte 2000 de crocodili şi 1000 de broaşte ţestoase gigant ce se plimbă printre bananieri, palmieri şi bambuşi uriaşi. Deşi sunt mulţi iubitori de adrenalină, din motive de securitate crocodilii sunt închişi. Vitrinele din sticlă transparentă oferă totuşi oportunităţi de a realiza fotografii spectaculoase. Insectarul parcului oferă turiştilor posibilitatea de a vedea peste 23 000 de specii de insecte: fluturi, gândaci uriaşi,  păianjeni. Dintre animalele vii cele mai deosebite sunt iguanele, manguste, lilieci uriaşi şi multe altele.

Insula mică are de oferit nesfîrşită distracţie şi emoţie. Desigur pe lângă cele 3 destinaţii de top deja prezentate, Mauritius deţine o adevărată varietate de atracţii, iar paradisul tropical îşi aşteaptă vizitatorii. Dacă doriţi să exploraţi frumoasele plaje, fauna sălbatică şi apele răcoritoare vizitaţi Mauritius.