Castelul Mespelbrunn este un edificiu medieval, aflat pe teritoriul orașului omonim între Frankfurt și Würzburg. Castelul se află într-o zonă cu o vegetație bogată, în Pădurea Spessart, iar peisajul este completat perfect de prezența unui lac cu ape liniștite. Mespelbrunn este unul dintre cele mai vizitate castele de apă din Germania, fiind prezentat frecvent pe cărți poștale și materiale de promovare a turismului. Construcția este una dintre dintre cele mai fotografiate clădiri de pe teritoriul german.

Castelul Mespelbrunn se află într-o armonie perfectă cu cadrul natural în care se află
Castelul Mespelbrunn se află într-o armonie perfectă cu cadrul natural în care se află / Foto: http://foundwalls.com

La început pe teritoriul castelului de astăzi a existat o casă simplă, modestă, proprietatea unui cetățean german care și-a dorit să ducă o viață liniștită în mijlocul naturii. După moartea tatălui său, fiul proprietarului începe să reconstruiască modesta căsuță, devenind în final un castel fortificat cu ziduri, turnuri și un șanț de apă. Pădurea foarte puțin exploatată era pe atunci o zonă frecventată doar de bandiți și hoți care au jefuit și distrus regiunile din apropiere.

Seara, construcția este frumos iluminată
Seara, construcția este frumos iluminată / Foto: http://topwalls.net

De-a lungul anilor, Castelul Mespelbrunn a trecut prin numeroase recondiționări și schimbări, astfel edificiul de astăzi este o imagine diferită față de construcția inițială. Turnul este cel mai vechi, datând din secolul al XIV-lea și, în mare parte, castelul de astăzi este rezultatul modificărilor realizate între anii 1551-1569. Numeroase familii au deveit, în timp, proprietari ai Castelului Mespelbrunn și fiecare membru a adus modificări majore venind cu idei proprii în ceea ce privește modul în care ar trebui să arate castelul. Dintr-o construcție medievală, Castelul Mespelbrunn a devenit un edificiu impunător ce urmează liniile stilului renascentist. Chiar și așa, clădirea rămâne o splendoare.

Apele din jurul castelului sunt dominate de prezența lebedelor
Apele din jurul castelului sunt dominate de prezența lebedelor / Foto: http://www.fotocommunity.de

Clădirea principală a Castelului Mespelbrunn este construită pe o bază aproape pătrată, în partea de est a lacului. Aceasta este înconjurată de două case impunătoare, cu etaj, iar pe colțuri, turnuri cu înălțimi similare protejează exteriorul. Anul 1930 este momentul în care porțile castelului sunt deschise publicului larg. Familia care locuia pe atunci este forțată de situația economică să facă acest pas și, printr-o convenție cu statul german, castelul este deschis vizitelor. Astăzi, o familie încă locuiește în partea de sud a castelului, acolo se află și camerele principale. În celelalte camere ale castelului, turiștii se pot plimba nestingheriți, construcția din piatră fiind o incursiune în vremurile demult apuse.

În interiorul castelului se regăsesc obiecte intereasante, foarte prețioase
În interiorul castelului se regăsesc obiecte intereasante, foarte prețioase / Foto: http://www.flickr.com

Dacă ajungi în Mespelbrunn trebuie să știi că zona este foarte liniștită și relaxantă, dar cu toate acestea se pot desfășura numeroase activități. Pe lângă vizita la castel, motivul principal pentru care te afli acolo, te mai poți plimba pe străduțele înguste din jurul construcției. Sau, de ce nu, dacă ești mai curajos poți opta pentru o drumeție în pădure. Orice ai face, trebuie să știi că ai făcut alegerea perfectă!

Străduțele din jurul castelului sunt ideale pentru plimbări
Străduțele din jurul castelului sunt ideale pentru plimbări / Foto: http://sglossin.blogspot.com

Așadar, Castelul Mespelbrunn este o construcție impresionantă, un edificiu impunător care se încadrează perfect în peisajul natural.