Kathmandu, capitala Nepalului

Kathmandu, capitala Nepalului

Kathmandu, Nepal
Kathmandu, Nepal / Foto: http://www.nepalsocialtreks.com

Kathmandu este capitala şi în acelaşi timp cel mai mare oraş din Nepal, o metropolă cu o cultură deosebită, un loc de vacanţă potrivit pentru toate bugetele. În ultimele decenii a existat o creştere urbană considerabilă, iar astăzi Kathmandu este un oraş plin de viaţă şi energie. Parcursul oraşului este unul foarte îndelungat, primele atestări istorice ale capitalei nepaleze datează din anul 185 înainte de Hristos, atunci când este descoperită o statuie.

Turnul Dharhara, Kathmandu
Turnul Dharhara, Kathmandu / Foto: http://blog.nepaladvisor.com

Turismul este o industrie importantă în Nepal, aceasta începe să se dezvolte tot mai mult începând cu anul 1950, atunci când politica ţării s-a schimbat, Nepalul nemaifiind o ţară izolată de restul lumii. Astăzi Nepalul, dar mai ales capitala ţării este o destinaţie de vacanţă foarte interesantă, mai ales pentru turiştii care provin de pe continente cu o cultură total diferită.

Templul Maimuţelor
Templul Maimuţelor / Foto: http://anacheforthedistance.wordpress.com

Swayambhu, Templul Maimuţelor

Dacă vizitezi Kathmandu, trebuie să vezi neaparat Swayambhu, supranumit şi Templul Maimuţelor, unul dintre cele mai sfinte locuri budiste din întreaga lume. Templul este situat pe un deal cu vedere spre oraş, turiştii trebuie să urce pe jos 350 de trepte pentru a ajunge la Templul Maimuţelor. În afară de priveliştea oraşului şi sculpturile antice se mai regăsesc  şi o sumedenie de maimuţe, gata pregătite să caute printre obiectele turiştilor. La templu există o multitudine de buticuri unde se comercializează obiecte tradiţionale, locuri de unde poţi cumpăra amintiri din Kathmandu.

Stupa lui Buddha
Stupa lui Buddha / Foto: http://www.nepaltoursinfo.com

Stupa lui Buddha, una dintre cele mai mari din lume

Se regăseşte în zona aeroportului, chiar la nord-est şi este unul dintre cele mai sacre locuri pentru budismul tibetan. Stupa din Kathmandu este una dintre cele mai mari din lume, iar anul 1979 este momentul în care această structură impresionantă a fost inclusă pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO.

Durbar Square, locul unde se regăsesc zeci de temple interesante
Durbar Square, locul unde se regăsesc zeci de temple interesante / Foto: http://humanandnatural.com

Durbar Square, inima oraşului

Durbar Square este o aglomerare de palate şi temple, o zonă de o valoare incontestabilă, cel mai vizitat şi cel mai popular loc de rugăciune din Kathmandu. Anul 1000 înainte de Hristos este momentul în care se construieşte un palat şi de atunci s-a tot construit până când s-a ajuns la un număr impresionant de palate şi temple, incluse deja pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO. Piaţa este fascinantă mai ales dimineaţa devreme, atunci când Durbar Square se transformă într-un furnicar al comercianţilor care îşi aşează marfa strategic, aşa încât să atragă atenţia trecătorilor.

Templul Patan, detalii arhitecturale
Templul Patan, detalii arhitecturale / Foto: http://thegettingthere.com

În Durbar Square există mai bine de 10 temple, fiecare cu o frumuseţe aparte şi o spiritualitate care nu se mai regăseşte nicăieri în lume.

Kathmandu, vedere aeriană
Kathmandu, vedere aeriană / Foto: http://beauty-places.com

Oraşul Kathmandu este locul unde turiştii nu pot desfăşura prea multe activităţi, dar aceste locuri uimitoare, multe dintre ele structuri de Patrimoniu Mondial UNESCO oferă o experienţă de vis. Kathmandu este metropola cu o cultură bogată, iar experienţa de a fi acolo este cu siguranţă unică