Se spune că Insula Skiathos este un tărâm binecuvântat de zei, căci frumusețea insulei depășește cu mult ceea ce ar putea realiza omul cu mâna lui. Pe Insula Skiathos te vei bucura de peisaje sublime în care sunt presărate obiective turistice fascinante, hoteluri și retaurante primitoare precum și o viață de noapte cosmopolită.

Insula Skiathos – Insula celor 60 de plaje

Micuța Insulă Skiathos are o suprafață de doar 48 de kilometri pătrați, însă abundă în plaje fermecătoare. Nu mai puțin de 60 de plaje unele mai mici, altele mai mari, cu pietriș sau nisip fin îți vor sta la dispoziție pentru a te bucura din plin de soare. Apele de smarald care scaldă Insula Skiathos sunt asemeni celor din Caraibe în ceea ce privește frumusețea și limpezimea lor.

Plajă cu șezlonguri și umbreluțe din stuf de pe Insula Skiathos
Plajă cu șezlonguri și umbreluțe din stuf de pe Insula Skiathos

Insula Skiathos face parte din grupul de insule grecești Sporades împreună cu Skopelos, Alonissos și Skyros și fără îndoială este cea mai atrăgătoare dintre acestea atât pentru tinerii îndrăgostiți cât și pentru familiști. Cea mai frumoasă și mai vestită plajă a Insulei Skiathos este plaja Koukounaries, considerată cea mai impresionantă plajă a Greciei și a Europei deopotrivă.

Frumoasa Plajă Koukounaries din Skiathos
Frumoasa Plajă Koukounaries din Skiathos

Cum ajungi pe Insula Skiathos

De regulă, pachetele turistice includ și transportul cu avioanele de tip charter pe lângă cazare și tipul de masă ales. Durata călătoriei de la București la Insula Skiathos nu depășește mai mult de o oră, iar aterizarea este fabuloasă căci vei avea impresia că pista răsare direct din Marea Egee. Foarte ușor se ajunge și cu mașina, căci din București până în Skiathos sunt aproximativ 950 de kilometri.

Pista abruptă de pe Insula Skiathos îți va da mari emoții
Pista abruptă de pe Insula Skiathos îți va da mari emoții

La plimbare de la Nord la Sud pe  Insula Skiathos

Insula Skiathos are două părți diametral opuse așezate în Nord și în Sud. Sudul insulei, locul în care se regăsesc cele mai populare stațiuni, este foarte animat, plin de turiști, hoteluri și restaurante, în timp ce în Nord liniștea domnește pretutindeni, iar turiștii vin aici în număr foarte mic. Vei fi întâmpinat aici de plaje retrase, pline de liniște unde poți contempla la frumusețea naturii, dar și de cele mai puternice vânturi din întreaga insulă. Insula Skiathos se aseamănă cu Algrave din acest punct de vedere.

sudul Insulei Skiathos animat și plin de turiști
Sudul Insulei Skiathos animat și plin de turiști

Spuma stațiunilor de pe Insula Skiathos

În topul celor mai vizitate stațiuni ale Insulei Skiathos se află stațiunea Koukounaries pe care se întinde renumita plajă cu același nume. Plaja Koukounaries deține steagul albastru și asta pe bună dreptate, căci se mândrește cu cel mai fin nisip auriu, cele mai limpezi ape și este înconjurată de verdele pătrunzător al pădurilor de pini.

Plaja Koukounaries privită de sus
Plaja Koukounaries privită de sus

De asemenea Plaja Koukounaries, lungă de 2 kilometri, este amenajată cu șezlonguri din lemn, umbreluțe din stuf, facilități pentru practicarea sporturilor acvatice, taverne și standuri cu băuturi răcoritoare. De-a lungul ei vei găsi cazări la standarde ridicate, asemeni celor din Turcia, de patru sau chiar cinci stele indiferent că alegi să stai la hotel, pensiune sau vilă. În plus, în spatele plajei vei avea surpriza să descoperi Lacul Strofili și un parc minunat în care viețuiesc diverse specii de plante și păsări. O experiență impresionantă!

Lebede negre ce plutesc alene pe Lacul Strofili stațiunea Koukounaries
Lebede negre ce plutesc alene pe Lacul Strofili stațiunea Koukounaries

Foarte aproape de stațiunea Koukounaries ve găsi și plaja Banana, o plajă foarte iubită și apreciată de cei tineri pentru petrecerile exotice pe care le organizează cele două baruri de pe plajă, Banana Beach Bar și Bananarama, mai ceva ca la Ibiza. Dacă ziua, plaja Banana este un loc excelent pentru bronzat și scăldat în ape cristaline, sau sporturi nautice, seara se transformă într-un loc plin de viață, muzică vibrantă, animatoare și cocktailuri savuroase. Cine nu ar vrea să fie aici măcar pentru un weekend?

Banana Beach Bar de pe plaja Banana
Banana Beach Bar de pe plaja Banana

O altă stațiune populară în rândul turiștilor este Stațiunea Agia Paraskevi care pe lângă plaja superbă acoperită cu nisip fin și scăldată de apele cristaline ale Mării Egee îți va oferi numeroase hoteluri de lux în care vei fi tratat regește. În plus, în Stațiunea Agia Paraskevi vei putea practica sporturi nautice și te vei relaxa apoi în tavernele de pe plajă care te vor servi cu mâncăruri tradiționale și cu celebra licoare grecească Ouzo. Se spune că numele stațiunii provine de la o mănăstire aflată în apropiere.

Resort de lux din Stațiunea Agia Paraskevi
Resort de lux din Stațiunea Agia Paraskevi

Dacă ești în căutarea celor mai romantice apusuri, plaja Agia Eleni este locul ideal pentru a face acest lucru. Plaja Agia Eleni se învecinează cu Plaja Banana și a fost denumită după o bisericuță situată în apropierea plajei – lăcaș dedicat Sfintei Elena. Plaja te va încânta cu nisipul ei fin și apele limpezi precum și cu tavernele de pe plajă unde te vei răcori cu un cocktail exotic. Agia Eleni este perfectă și pentru windsurfing.

Plaja Agia Eleni - Locul celor mai romantice apusuri
Plaja Agia Eleni – Locul celor mai romantice apusuri

Plaja Lalaria se află în topul preferințelor turiștilor, în ciuda faptului că este acoperită cu pietricele și nu cu nisip fin iar accesul este destul de greoi, putându-se ajunge aici doar cu vaporașul sau cu barca. Plaja Lalaria te va impresiona cu peisajul exotic în care stâncile rodate de timp sunt scăldate de apele turcoaz și limpezi ale mării. Apa este atât de limpede în această zonă, încăt vei putea distinge vegetația de pe fundul mării. Un peisaj mirific!

Peisajul exotic de care te vei bucura pe Plaja Lalaria
Peisajul exotic de care te vei bucura pe Plaja Lalaria

Dacă tot ai ajuns în zonă, ar fi bine să profiți și să vizitezi și plaja Kastro unde vei fi de-a dreptul uluit de frumusețea ruinelor unei cetăți medievale care datează din secolul XIV. Peisajele de care vei avea parte te vor lăsa fără suflare și îți vor umple sertărașul cu amintiri minunate!

Ruinele cetății medievale de pe plaja Kastro
Ruinele cetății medievale de pe plaja Kastro

Așadar, nu ezita să alegi Insula Skiathos ca destinație de vacanță pentru vara anului 2014 căci plajele sale și apele cristaline te vor cuceri iremediabil!