Candelaria, paradisul din Tenerife

Candelaria, paradisul din Tenerife

Candelaria, Tenerife
Candelaria, Tenerife / Foto: http://wall.alphacoders.com

Candelaria este un oraș situat în partea de sud a Insulei Tenerife, în Provincia Santa Cruz din Spania. Metropola este pentru catolicii din întreaga lume locul unde este venerată Fecioara din Candelaria prin manifestații pline de fast. Astfel, la început, zona a fost vizitată mai mult de credincioșii catolici care ajungeau în zonă pentru a se ruga, dar astăzi numeroase grupuri de turiști din întreaga lume ajung în Candelaria și rămân uimiți de frumusețile zonei.

Panorama orașului este dominată de această biserică impunătoare
Panorama orașului este dominată de această biserică impunătoare / Foto: http://www.trekearth.com

Economia Orașului Candelaria se bazează mai ales pe comerț, turimsm, dar și agricultură. Terenurile agricole se regăsesc în zona de vale și în împrejurimi unde există pajiști întinse și păduri. Regiunea a fost activă încă din cele mai vechi timpuri, istoria locurilor începe timpuriu, fapt sugerat de numeroasele peșteri preistorice unde s-au descoperit lucruri interesante. În acele morminte au fost găsite mumii al căror proces de înmormântare este foarte similar cu proceedele prin care trec trupurile faraonilor din Egipt.

Candelaria, un oraș liniștit
Candelaria, un oraș liniștit / Foto: http://en.wikipedia.org

Anul 1390 regăsește Candelaria ca fiind o zonă pustie, frecventat doar de ciobanii care străbăteau zona zi de zi cu animalele lor. Într-o seară, doi localnici se pregăteau să-și ducă vitele la adăpost, atunci când un lucru minunat are loc.  Aceștia au găsit pe o stâncă o imagine a Sfintei Fecioare din Candelaria, un obiect până la urmă sacru ce părea să fi apărut de nicăieri. Misterul acelei imagini nu a fost deslușit nici până astăzi, nici măcar acum nu se cunosc detalii cu privire la apariția ei.

Biserica din Candelaria
Biserica din Candelaria / Foto: http://upload.wikimedia.org

Astăzi, Candelaria este un loc liniștit, un oraș splendid unde poți petrece o vacanță minunată. Cea mai impunătoare clădire din Candelaria este desigur biserica din oraș, locul unde oamenii se roagă neîncetat. Actuala clădire datează din anul 1959 și a fost construită pe locul unui fost schit. Noul lăcaș de cult are o capacitate de 5000 de persoane, iar creșterea numărului de credincioși a determinat construitea edificiului actual.

Piața Mare, locul ideal pentru plimbări
Piața Mare, locul ideal pentru plimbări / Foto: http://www.panoramio.com

Piața Mare din Candelaria se află chiar lângă biserica din oraș, fiind locul de întâlnire al pelerinilor și spațiul unde au loc cele mai importante festivități din Candelaria. În Piața Mare există numeroase baruri și cafenele cochete, locuri unde te poți delecta cu fel de fel de băuturi și specialități locale. Pe o latură a pieței statui ale celor nouă regi care au dominat istoria regiunii, iar priveliștea este superbă. Pe strada comercială a orașului se regăsesc diverse magazine de suveniruri de unde puteți cumpăra câteva amintiri pentru cei dragi.

Statuile regilor domină întreaga regiune cu prezența lor
Statuile regilor domină întreaga regiune cu prezența lor / Foto: http://travelling-dave.com

În concluzie, Candelaria este un oraș superb, deseori orizontul metropolei pare a fi desprins din povești. Anual, peste un milion de turiști de pretutindeni vizitează Candelaria.