În regiunea Vaud, Elveţia se regăseşte un oraş ce rezonează cu nopţile albe, romantice, cu plimbări pe marginea lacului îngheţat, în care se oglindesc sutele de luminiţe ale Târgului de Crăciun. Este vorba despre deosebitul Montreux, sinonim cu întoarcerea în timp, în Evul Mediu sau în perioada Belle Epoque.

Montreux, noaptea
Montreux, noaptea / Foto: dreamcatchmex.deviantart.com

În această regiune binecuvântată se pare că nimeni nu se grăbeşte niciodată, ba dimpotrivă oamenii îşi acordă răgaz pentru a admira priveliştea deosebită a culmilor înzăpezite ale munţilor, cadru completat perfect de cerul de un albastru glacial. Metropola de pe malul Genevei este locul unde timpul stă parcă în loc pentru a îţi acorda un răgaz ca tu să te bucuri chiar şi de cele mai mărunte lucruri.

O plimbare pe apele limpezi oferă noi perspective
O plimbare pe apele limpezi oferă noi perspective / Foto: www.hdwallpapersos.com

Se vehiculează că Montreux este destinaţia de vacanţă perfectă pentru persoanele de vârsta a doua. Nimic mai fals, metropola este o îmbinare inedită între vechi şi nou, locul unde poţi dansa o noapte întreagă în timpul faimosului festival de jazz, unde poţi face cumpărături, unde poţi petrece clipe minunate alături de cei mai dragi ţie. Promenadele îndelungate pe malul Genevei au devenit deja o activitate îndrăgită de către turişti şi locuitori deopotrivă, ele sunt maniera prin care poţi vedea o altă latură a oraşului, cea liniştită şi romantică. Poţi opta chiar şi pentru o plimbare pe apele liniştite, cu barca, momente în care vei admira oraşului dintr-un alt unghi.

Castelul Chillon
Castelul Chillon / Foto: 1ms.net

Pe teritoriul oraşului se regăseşte şi renumitul Castel Chillon, cel mai vizitat din Elveţia, devenit deja o emblemă a întregii regiunii. Edificiul a fost construit cu scopul de a încasa taxe de la persoanele care doreau să treacă graniţa spre Italia, dar a devenit în timp mult mai mult decât atât, un simbol şi un punct de inspiraţie pentru marii artişti şi scriitori ai lumii. Castelul se află la 45 de minute de mers pe jos, de oraş, dar mai poţi opta pentru o călătorie cu trenul care durează doar 4 minute.

Relieful înalt este o oportunitate pentru turişti
Relieful înalt este o oportunitate pentru turişti / Foto: hdw.eweb4.com

Relieful înalt ce încadrează oraşul este o reală oportunitate pentru turişti, ei pot pleca în drumeţii pentru a se bucura şi mai mult de tot ceea ce are de oferit natura. De sus, orizontul este cu totul şi cu totul diferit, imaginile de neuitat te vor face să revii cât de curând în oraşul iubirii.

Oraşul este frumos iluminat în timpul Sărbătorilor de Iarnă
Oraşul este frumos iluminat în timpul Sărbătorilor de Iarnă / Foto: randomwalkway.blogspot.com

În fiecare an, odată cu apropierea Sărbătorilor de Iarnă, în Montreux are loc Târgul de Crăciun, momente în care drumul principal al oraşului cât şi malurile lacului sunt căptuşite cu cabane din lemn. Comercianţii expun fel de fel de obiecte decorative, produse alimentare, dulciuri, dar şi sortimente alese din vinurile locale. Atmosfera este magică şi din această călătorie poţi cumpăra cadouri unice pentru toţi cei dragi ţie.