Top 10 destinații de vacanță în insule ( part I)

Top 10 destinații de vacanță în insule ( part I)

Insula Bora Bora
Insula Bora Bora

Majoritatea dintre noi visăm la o vacanță într-o insulă îndepărtată, cât mai exorică și mai minunată unde să ne putem răsfăța cât e ziua de lungă, sub soarele tropical. Pentru un strop de inspirație am întocmit un top al celor mai frumoase destinații de vacanță în insule.

Insula Bali

Bali este o insulă situată în Pacificul Asiatic, extrem de exotică și incitantă. Despre insula Bali, circulă numai cvinte de laudă cu privire la serviciile turistice găsite acolo, cât și despre frumusețea frapantă a locului în sine. Vei avea ocazia să admiri cultura și dansurile indoneziene, să guști din mâncarea lor tradițională și să testezi unele dintre cele mai rafinate hoteluri din întreaga lume. Toate acestea, într-un mic colț de rai –  insula Bali!

Insula Bali din Indonezia - un colț de Rai
Insula Bali din Indonezia – un colț de Rai

Insula Boracay

Situată tot în Oceanul Asiatic, insula Boracay aparține Filipinelor. A devenit foarte populară în ultima vreme și se vorbește despre ea ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Pe insulă vei găsi deopotrivă aventură și relaxare. Există multe locuri superbe unde se face snorkeling, scuba diving, călărie, hiking sau mountian bike. De asemenea, pe Plaja Albă, vei găsi multe restaurante, servicii de SPA și turiști care se bucură de plajă la umbra palmierilor. Este indiscutabil o destinație de vacanță minunată!

Plaja Albă din Insula Boracay
Plaja Albă din Insula Boracay

Insula Bora Bora

Renumita Bora Bora este situată în Pacificul Australian din Polineza Franceză. Aici vei găsi peisaje superbe, plaje private, arbuști și cocktailuri exotice, hoteluri de lux sau bungalow-uri situate deasupra apei astfel că vei putea sări în ocean de îndată ce te-ai trezit. Și la capitolul distracție, Bora Bora este foarte generoasă. Poți porni într-un aqua safari, la 35 de metri sub apele Oceanului, poți face scuba diving printre mii de pești viu colorați și corali, jet-ski, snoreling, poți hrăni rechini sau poți vizita grădina zoologică din Bora Bora. Dacă vrei mai multă adrenalină, un tur cu elicopterul deasupra insulei sau parasaltingul îți vor depăși așteptările. Ce poți să vrei mai mult decât atât?

Bungalow-urile fascinante din insula Bora-Bora
Bungalow-urile fascinante din insula Bora-Bora

Insula Maui

Maui, este a doua insulă ca mărime din Hawaii și este renumită atât pentru frumusețea sa paradisiacă, cât și pentru felul în care sunt primiți turiștii pe insulă. Vei fi răsfățat cu masaje divine într-un cadru de excepție, vei descoperi tainele dansului hula-hup, mâncăruri și băuturi exotice, excursii la pescuit și multe alte activităși de petrecere a timpului liber. Dacă ești în luna de miere te poți bucura de jacuzzi-urile private și de plimbări romantice pe plajele fine ce se găsesc în acest paradis tropical.

Insula Maui din Hawai, un loc plin de frumusețe și romantism
Insula Maui din Hawai, un loc plin de frumusețe și romantism

Insula Anguilla

Această micuță insulă Anguilla se află în partea de Nord a Caraibelor și te va impresiona prin frumusețea plajelor și a peisajului. Localnicii vor face eforturi susținute pentru a te simți bine-venit și pentru a-și asigura tot confortul de care ai nevoie. Tot ei sunt cei care îți vor prezenta insula cât mai amănunțit astfel încât să un ratezi nici un colțișor din acest loc de vis. Pe insula Anguilla vei avea parte de o vacanță plină de relaxare și liniște.

Plaje cu nisip alb și ape limbezi din Insula Anguilla,
Plaje cu nisip alb și ape limbezi din Insula Anguilla,

Jamaica

Jamaica este o destinație de vacanță în insule cum nu se poate mai bună. Se bucură de o climă prietenoasă, are numeroase plaje cu nisip fin, ape limpezi, arbuști topicali spectaculoși și peisaje de vis. În plus, Jamaica este o insulă pentru toate buzunarele, aici își găsesc loc și cei cu buget redus dar și cei care doresc exclusivitate și plaje private. Un lucru e sigur, nu vei uita prea curând vacanța în Jamaica!

Plajă exclusivistă din Jamaica
Plajă exclusivistă din Jamaica

Insulele Seychelles

Insulele Seychelles sunt un grup de 115 insule, aflate în Oceanul Indian. Insulele Seychelles sunt foarte vechi, iar majoritatea dintre ele sunt autentice, nefiind afectate de turismul excesiv, perfecte pentru cei ce își doresc o vacanță departe de izul comercial. Vei găsi aici plaje cu nisip alb și fin, vei adulmeca soarele de la umbra palmierilor tropicali și vei explora viața marină din reciful de corali. De asemenea poți porni în expediții, pentru a descoperi cele mai frumoase locuri pe care natura le-a lăsat pe pământ. Wild and free!

Insulele Seychelles, departe de izul comercial
Insulele Seychelles, departe de izul comercial

Insula Hvar

Aflată în Marea Mediterană, Insula Hvar este deosebit de interesantă, plină de istorie și de culoare. Cu puțină strădanie o vei găsi de-a lungul Coastei Dalmației, Croația. Accesul pe insulă se face cu un taxi-boat, o plimbare relaxantă în care vei putea admira peisajul încântător. Pe insulă vei găsi plaje stâncoase și locuri ideale pentru snorkeling, care de altfel este un punct forte al Croației. Dacă vei cizita insula vara, vei găsi o insulă mov, plină de câmpuri de lavandă care te vor duce cu gândul la regiunea Provence din Franța. Este adorabil să te plimbi pe falezele parfumate de levănțică!

Insula Hvar, situată  de-a lungul Coastei Dalmației, Croația
Insula Hvar, situată de-a lungul Coastei Dalmației, Croația

Insulele Galapagos

Insulele Galapagos sunt situate în Oceanul Pacific, de o parte și de alta a Ecuatorului într-un cadru natural extrem de bogat. Dacă te numeri printre cei pasionați de botanică, acesta este locul ideal pentru a-și petrece vacanța deoarece aici vei găsi sute de specii de animale cu adevărat deosebite și unice precum iguane, vulturi, pinguini, lei de mare și țestoase. În ciuda faptului că Insulele Galapagos sunt protejate și declarate parc național, acestea sunt deseori afectate de poluare și braconaj care pun în pericol unele specii pe cale de dispariție. Așadar, dacă știi să prețuiești aceste daruri ale naturii, Insulele Galapaos sunt destinația pe care o cauți!

Insulele Gapalagos, declarate parc național găzduiesc sute de specii de animale
Insulele Gapalagos, declarate parc național găzduiesc sute de specii de animale

Insula Aruba

Situată pe coasta Venezuelei în Antilele Mici din Caraibe, Insula Aruba este o destinație de vacanță absolut fabuloasă. Acest loc a adunat la un loc toate frumusețile lumii, vei întâlni aici cele mai frumoase peisaje, cele mai superbe plaje cu nisip alb și ape turcoaz. Vremea perfectă de aici, îți va permite să te bucuri de plajă, de plimbări, excursii la pescuit sau sporturi acvatice dintre cele mai diverse. Plajele din partea sudică a insulei sunt cele mai renumite găzduind și cele mai elegante hoteluri.

Insula Aruba - o destinație de vacanță în insule ideală
Insula Aruba – o destinație de vacanță în insule ideală

Plajele Palm, Eagle, Druif, Baby și Rogers sunt perfecte pentru înot, relaxare și bună dispoziție. Vei vedea că pe aceste plaje, în permanență se întâmplă ceva atractiv, fie e vorba de volei pe plajă, fie de închirieri de ambarcațiuni care să te ducă în largul apelor turcoaze, wind surfing, snorkeling sau scuba diving. Insula Aruba excelează în toate aspectele, de aceeaputem spune că este destinația de vacanță în insule ideală.

Insula Aruba - vedere panoramică
Insula Aruba – vedere panoramică

Voi reveni cu alte 10 insule la fel de atrăgătoare și exotice, stai pe aproape!