Milford Sound este un fiord localizat în sud-vestul Insulei de Sud din Noua Zeelandă. Zona este considerată a fi cea mai frumoasă destinație de vacanță din Noua Zeelandă, iar aceastî concluzie vine chiar din partea publicului larg care a votat Milford Sound într-un sondaj realizat în anul 2008. Milford Sound este o zonă spectaculoasă înconjurată de stânci abrupte care se ridică la înălțimea medii de 1200 de metri. Unele dintre ale au primit numele unor animale, din cauza asemănărilor observate de către vizitatori. Printre aceste vârfuri stâncoase se numără Elefant, cu o înălțime remarcabilă de 1517 metri, urmat de Leul cu înălțimea de 1302 metri.

Un apus de soare splendid în Milford Sound
Un apus de soare splendid în Milford Sound / Foto: http://hqwide.com

Regiunea Milford Sound a fost remarcată pentru prima dată de către exploratorii europeni. Multe alte popoare au trecut prin zonă cu mult timp înaintea europenilor, dar stâncile înalte au lăsat impresia că interiorul lor nu poate fi accesat. Anul 1812 este momentul de glorie, atunci când Căpitanul John Grono ajunge în Milford Sound și rămâne uimit de frumusețile zonei. Milford Sound capătă un nume pe harta turistică a lumii cu mult mai târziu. Până în secolul al XX-lea, zona a rămas necunoscută pentru turiștii dornici să descopere locuri fantastice. Începutul a fost mai dificil, dar renumele zonei crește rapid, mai întâi la nivel național, după care depășește granițele Noii Zeelande.

Milford Sound, o destinație de vacanță splendidă!
Milford Sound, o destinație de vacanță splendidă! / Foto: wallpapers.brothersoft.com

Astăzi, Milford Sound are doar 120 de locuitori permanenți, fiind persoane care lucrează în turism sau realizează studii locale de conservare a mediului natural. Frumusețea peisajelor din regiune atrage zilnic mii de turiști de pretutindeni, veniți să vadă o minune a naturii. Numeroase companii sunt pregătite să preia continuu grupuri de turiști pentru a-i duce în croaziere de vis. Zona este renumită pentru plimbările cu caiacul, anual au loc diverse competiții cu aceste tipuri de ambarcațiuni.

Cascadele din Milford Sound întregesc atmosfera relaxantă
Cascadele din Milford Sound întregesc atmosfera relaxantă / Foto: wallpapers.brothersoft.com

Zilele cu ploi abundente formează mici cascade în Milford Sound, iar turiștii adoră spectacolul apelor purtate uneori de vântul puternic. Cursul cascadelor este vertical, dar deseori vântul le poartă cand spre stânga, când spre dreapta, după bunul său plac. Ploile abundente sunt motivul principal pentru care animalele din Milford Sound sunt foarte variate. În apele din zonă se regăsesc pinguni, delfini, diverse specii de pești, iar norocoșii pot observa uneori balene uriașe.

Plimbările pe apă dezvăluie priveliști uimitoare!
Plimbările pe apă dezvăluie priveliști uimitoare! / Foto: www.globeimages.net

De obicei, turiștii rămân în Milford Sound o zi, dar există și grupuri de cercetători care studiază uimiți diversitatea naturală a zonei. Acest mediu natural a fost la un pas să fie complet distrus de un eveniment nefericit ce a avut loc la 8 februarie 2004. 13 000 de litri de motorină s-au scurs în apă, iar eliminarea acesteia a fost foarte dificilă. Important este că pericolul a fost înlăturat, iar astăzi, Milford Sound este o zonă mai înfloritoare ca niciodată.

Plimbările cu caiacul sunt o activitate pe care turiștii o adoră!
Plimbările cu caiacul sunt o activitate pe care turiștii o adoră! / Foto: kayakingadventures.blogspot.com

În concluzie, Milford Sound este cea mai frumoasă zonă din Noua Zeelandă, o regiune liniștită și relaxantă care atrage an de an peste 3 milioane de turiști de pretutindeni.