Germania este o ţară unică, renumită mai ales pentru populaţia destul de rece dar onestă, pentru limba sa dificilă pentru vorbitorii de limbi latine, dar şi pentru oraşele pline de culoare şi farmec. Dresden este unul dintre ele, o metropolă surprinzătoare, localizată chiar pe malurile râului Elba. Dresden are roluri multiple în statul german, fiind centru cultural, guvernamental şi turistic, renumit în întreaga lume pentru obiectivele sale turistice ce crează uimire în rândul vizitatorilor.

Dresden, un oraş relaxant
Dresden, un oraş relaxant / Foto: www.mrwallpaper.com

Oraşul Dresden a fost fondat în anul 1206, dobândindu-şi o importanţă majoră încă de la început. Regi, regine, prinţi şi prinţese locuiau odată în Dresden, multe clădiri datează din timpul domniei lor, iar colecţiile de artă sunt dovezile tangibile ale bogăţiei lor. Istoria oraşului este una îndelungată, plină de evenimente fericite, dar şi momente care au lăsat urme adânci asupra metropolei germane. Anul 1945 marchează un eveniment tragic, Dresden este distrus în proporţie de 75% de atacurile cu bombe, moment în care 30 000 de oameni îşi pierd viaţa.

Metropola are un farmec aparte în timpul iernii
Metropola are un farmec aparte în timpul iernii / Foto: torsten-hufsky.deviantart.com

Astăzi, Oraşul Dresden este mai înfloritor ca niciodată, aproximativ 10 milioane de turişti străini se bucură anual de unicitatea frumoasei metropole germane. Dresden este înainte de toate un oraş luminos, mai ales în timpul verii când poţi admira farmecul Centrului Istoric în zilele senine de vară. În centru se regăsesc o mulţime de edificii istorice, protejate intens de autorităţi şi apreciate de către toţi turiştii care trec graniţele acestui oraş surprinzător.

Oraşul se remarcă mai ales prin arhitectura sa unică
Oraşul se remarcă mai ales prin arhitectura sa unică / Foto: iliketowastemytime.com

O amprentă unică a edificiilor din Dresden este coloritul clădirilor, acel gri foarte închis care pare a fi uneori negru în toată regula. Ei bine, unele voci susţin că această nuanţă mohorâtă provine de la incendiile care au avut loc în oraş, însă în realitate edificiile au fost construite dintr-o gresie naturală care în timp şi-a schimbat culoarea. În Dresden există o mulţime de l,clădiri-simbol unice prin arhitectura lor, adevărate puncte de reper în oraş.

Biserica Maicii Domnului, Dresden
Biserica Maicii Domnului, Dresden / Foto: top1walls.com

Biserica Maicii Domnului este una dintre cele mai frumoase construcţii din Dresden, crucea de aur de pe impunătoare cupolă este vizibilă din mai multe puncte ale metropolei. Turiştii pot urca până la turnul bisericii şi de aici se dezvăluie o privelişte uimitoare. Biserica Maicii Domnului ascunde în subsolurile sale adevărate comori, ruine care spun o poveste despre parcursul edificiului din trecut şi până în prezent.

Catdrala din Dresden
Catdrala din Dresden / Foto: 1ms.net

În Dresden este plăcut să te plimbi pur şi simplu pe străzi, asta pentru că fiecare zonă a oraşului ascunde ceva interesant. În drumul tău vei întâlni şi Palatul Zwinger, edificiu care se remarcă prin  arhitectura în stil baroc şi prin colecţiile de artă celebre pe care le adăposteşte. În oraş există şi o mulţime de muzee şi galerii, locuri de unde poţi afla mult mai multe aspecte legate de Dresden.

Palatul Zwinger
Palatul Zwinger / Foto: www.1zoom.me

Aşadar, Dresden este o emblemă a Germaniei, un oraş specific acestei ţări, o metropolă liniştită, dar în acelaşi timp plină de lumină şi energie.