Roswell este un mic orășel din partea de sud-est a statului New Mexico și poate că n-ar fi fost nimic special legal de el dacă nu s-ar fi dus vorba că aici s-a prăbușit în anii 40 o navă extraterestră. De aici și până la o adevărată nebunie a pasionaților de extratereștri nu a mai fost decât un pas. Și vreme de aproape 80 de ani, Roswell a prosperat de pe urma acestui mit, întreținut cu grijă și…dragoste de localnici. Însă dacă pe aici a călcat vreodată vreun alien, ei bine, asta rămâne la latitudinea voastră să decideți.

Extratereștrii au aterizat

Nu este foarte greu de ajuns în Roswell, există curse regulate de avion până aici care leagă orășelul de alte metropole cum ar fi Dallas, Fort Worth sau Los Angeles. De altfel, chiar lângă localitate se află și o fostă bază militară americană folosită din timp în timp de companiile aeriene pentru a-și antrena piloții sau pentru a testa noile avioane, dar asta este mai puțin important. Ceea ce contează este că Roswell se află în mijlocul unei suprafețe deșertice, fără prea multe benzinării în zonă, deci cei ce aventurează până aici pe autostradă trebuie să își verifice nivelul de carburant înainte de a porni la drum.

Chiar și școala din Roswell are parte de exponate interesante
Chiar și școala din Roswell are parte de exponate interesante

Atracții turistice în Roswell

Chiar dacă nu este foarte mare, întregul orășel a crescut cumva în jurul mitului cu extratereștrii așa că la fiecare pas veți putea vedea câte o UFO Cafe ba chiar și un Mc Donald’s construit sub forma aproximativă a unui OZN. Însă hai să trecem la lucruri (relativ) serioase. Astfel, unul dintre principalele puncte de atracție din Roswell este International UFO Museum and Research Center, un loc unde extratereștrii sunt obiect de cult și unde veți putea vedea cele mai multe ”dovezi” adunate de-a lungul timpului cu privire la prăbușirea de la Roswell.

UFO Museum and Research Center
UFO Museum and Research Center

Foarte interesant este și Bottomless Lakes State Park, un parc național foarte plăcut unde se pot face drumeții, se organizează partide de pescuit și de înnot. Iar dacă vă întrebați de unde vine numele de bottomless, ei bine acesta e un mit. Realitatea este că lacul este foarte adânc iar pereții stâncoși ce îl înconjoară sunt aproape verticali.

Chiar și școala din Roswell are parte de exponate interesante
Chiar și școala din Roswell are parte de exponate interesante

Cu toate că extratereștrii sunt un subiect ”cool” nu trebuie să plecați din oraș fără să vizitați Roswell Museum and Art Center. Cel mai serios muzeu de aici și una dintre cele mai surprinzătoare colecții de artă. Asta pentru că nimeni nu s-ar aștepta ca într-un mic orășel să se găsească opere de artă semnate de Georgia O’Keeffe sau Peter Hurd, nume foarte cunoscute printre cunoscătorii de peste Ocean. Oricum, există și o aripă dedicată în întregime zborurilor spațiale și dezvoltării rachetelor dar și un planetariu. Cu toate astea, nu veți găsi nici un fel de referiri la omuleții mici și verzi.

Roswell - no comment
Roswell – no comment