Germania este cunoscută în întreaga lume mai ales pentru orașele uimitoare, pentru oamenii reci, poate ușor severi, dar și pentru ordinea care domină fiecare regiune din țară. Relieful natural din Germania rămâne oarecum în umbră, dar Lacul Königssee a reușit să se diferențieze prin frumusețea sa deosebită. Königssee este un lac natural din zona Bavaria, din aproperea graniței cu Austria, fiind o regiune perfectă pentru relaxarea de weekend. Locuitorii Germaniei și nu numai adoră să viziteze Lacul Königssee pentru a avea parte de câteva zile liniștite, menite să elimine problemele și stresul cotidian.
Lacul Königssee este al treilea cel mai adânc lac al Germaniei, fiind rezultatul acțiunii ghețarilor în timpul ultimei ere glaciare. Așadar, istoria regiunii este una îndelungată, iar locuitorii speră că se vor bucura de minunile zonei mult timp de acum încolo. Lacul Königssee se întinde pe o suprafață de 7,7 kilometri pe direcția nord-sud, lățimea maximă fiind de aproximativ 1,7 kilometri. Apele lacului sunt înconjurate de munți înalți, care ajung până la înălțimea de 2700 de metri.
În traducere, Königssee înseamnă “Lacul Regelui”, însă pare că nu există o legătură foarte clară între această denumire și istoria zonei. Probabil, frumusețea zonei i-a inspirat pe primii trecători, Lacul Königssee fiind o dedicație pentru cea mai importantă persoană, pe atunci regele unui stat sau al unei regiuni. Lacul este renumit pentru apele sale limpezi, Königssee fiind promovat ca fiind cel mai curat lac de pe teritoriul Germaniei.
Anul 1909 este un moment important în regiune. De atunci, este permis accesul cu tot felul de ambarcațiuni, pentru ca turiștii să se poată bucura la maxim de weekendul pe lac. Există numeroase trasee bine stabilite, cel mai lung dintre ele include o plimbare completă pe apele lacului care durează nici mai mult nici mai puțin de două ore. Desigur, atunci când vremea este capricioasă, când există condiții de ceață și vânt puternic, sau când plouă abundent, accesul pe lac este interzis. Aceste măsuri sunt menite să proteje viețile turiștilor, adâncimea lacului care ajunge la 190 de metri crează un mediu destul de periculos.
Peisajul pitoresc, lacul și parcurile din jur sunt foarte populare în rândul turiștilor excursioniști. În plus poziția lacului, înconjurat de pereți din stâncă pură crează un ecou și o rezonanță aparte. Sunetele sunt mult mai diferite, mai prelungi, iar aceste aspecte îi distrează pe vizitatori. În jurul lacului există numeroase restaurante, cafenele cochete și terase cu personal bine specializat, pregătit în orice moment să satisfacă preferințele sofisticate ale turiștilor. Amenajările din zonă și confortul oferit a mărit considerabil numărul de turiști care se ridică la aproximativ 700 000 pe an.