Copacabana, cel mai luxos cartier din Rio de Janeiro

Copacabana, cel mai luxos cartier din Rio de Janeiro

Copacabana, Rio de Janeiro
Copacabana, Rio de Janeiro / Foto: http://www.desktopexchange.net

Copacabana este un cartier situat în zona de sud a celebrului oraș Rio de Janeiro, Brazilia. Această mică zonă a devenit foarte populară în lume, fiind de fapt o plajă de patru kilometri foarte bine amenajată. Cei patru kilometri de plajă sunt locul unde turiștii se pot desfășura în voie, unde pot practica diverse sporturi, din Copacabana fiecare vizitator în parte va pleca cu amintiri de neuitat.

Zona este uimitoare chiar și noaptea!
Zona este uimitoare chiar și noaptea! / Foto: http://travelhdwallpapers.com

Copacabana a fost și va fi gazda mai multor evenimente de talie mondială, renumele și modernizările din zonă au facilitat alegerea locației. Copacabana este gazda milioanelor de petrecăreți care vin an de an să se bucure de festivitățile anuale de Revelion, a fost locul unde s-a dsfășurat Cupa Mondială FIFA, iar în 2016 celebrul cartier din Rio de Janeiro va fi una dintre cele patru zone olimpice, pe parcursul Jocurilor Olimpice de Vară.

Plajele din Copacabana sunt adorate de către turiștii din întreaga lume
Plajele din Copacabana sunt adorate de către turiștii din întreaga lume / Foto: http://hdwallphotos.com

În Copacabana există o multitudine de locuri de cazare, hoteluri luxoase care oferă turiștilor tot confortul, dar și prețuri pe măsură. În zonă sunt peste 70 de hoteluri capabile să satisfacă cele mai sofisiticate gusturi în materie de lux și relaxare și mulți turiști plătesc sume exorbitante pentru o vacanță de vis în Copacabana. Desigur, mare parte a vizitatorilor vin în Copacabana pentru a se relaxa la soare, pe plajele amenajate după ultimele standarde. Cei mai curajoși se avântă în valuri, apele din Copacabana fiind în timpul verii un adevărat podium de yacht-uri scumpe. Turiștii adoră să se avânte în valurile revigorante și mulți dintre ei nu se dau la o parte atunci când vine vorba de o sesiune de scufundări. Lumea din adâncuri este uimitoare, iar vizitatorii își doresc să o exploreze la maxim.

Palatul din Copacabana, cea mai impunătoare clădire din regiune
Palatul din Copacabana, cea mai impunătoare clădire din regiune / Foto: http://www.pedroandradetv.com

Numeroase restaurante, cafenele și terase cochete sunt gata pregătite să ofere vizitatorilor diverse specialități, cockteil-uri sofisticate și preparate culinare dintre cele mai alese. Serile sunt pline de farmec și culoare, cluburile de pe plaje sunt arhipline de tineri dornici să petreacă până la răsăritul soarelui, după care să începe o nouă zi pe plajele din Copacabana.

Focul de artificii care marchează trecerea în noul an este un spectacol în sine
Focul de artificii care marchează trecerea în noul an este un spectacol în sine / Foto: http://www.srcom.com.br

Totuși, seara de Anul Nou este un moment magic în Copacabana, focurile de artificii din Rio de Janeiro sunt unele dintre cele mai îndelungate, ajungând până la 15-20 de minute. Se estimează că în acea seară fermecătoare, peste 2 milioane de oameni merg pe nisipurile din Copacabana pentru a admira spectacolul. Acest eveniment a devenit una dintre cele mai mari atracții din Rio de Janeiro, atrage anual numeroși turiști din Brazilia și nu numai.

Valurile din Copacabana sunt potrivite pentru aventurieri
Valurile din Copacabana sunt potrivite pentru aventurieri / Foto: http://en.wikipedia.org

Așadar, Copacabana este una dintre cele mai luxoase destinații turistice din lume, este locul care și-a câștigat renumele prin intermediul evenimentelor inedite care se organizează aici.