Hallstatt, un loc de o frumusețe aproape ireală

Hallstatt, un loc de o frumusețe aproape ireală

Hallstatt, Austria
Hallstatt, Austria / Foto: www.dailyscreens.com

Hallstatt este un sătuc pitoresc în Salzkammergut, Austria. Zona este de o frumusețe aproape ireală și a devenit în ultimii ani locul unde turiști de pretutindeni aleg să petreacă o vacanță relaxantă. Hallstatt este situat lângă Lacul Hallstätter, iar apele sale liniștite contribuie mult la crearea unui cadru fermecător.

Hallstatt, noaptea
Hallstatt, noaptea / Foto: hdw.eweb4.com

Hallstatt este constituit din clădiri pitorești locuite de cei aproximativ 2000 de locuitori care au ales să părăsească aglomerația din marile orașe ale lumii. Nu există prea multe date istorice cu privire la frumoasa regiune, semn că decursul său în timp a fost unul liniștit, fără prea multe evenimente notabile. Anul 1311 este momentul în care Hallstatt este menționat ca fiind un mic orășel, iar astăzi valoarea sa economică se află în plină creștere. Din istoria locurilor face parte producția de sare, care din anul 1595 era transportată la 40 de kilometri distanță printr-o conductă improvizată. 13 000 de copaci au fost sacrificați și din trunchiurile acestora s-a creat conducta ce avea să intre în istoria micului sat din Austria.

Chiar și lebedele au observat frumusețea locurilor și au ales să trăiscă în Hallstatt
Chiar și lebedele au observat frumusețea locurilor și au ales să trăiscă în Hallstatt / Foto: www.upphotos.net

Astăzi, Hallstatt încă mai este renumit în lume pentru producția de sare, dar zona a devenit un nume important pe harta turistică a lumii. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, zona a fost accesibilă doar pe calea apelor, cu barca, traseul fiind destul de dificil. Primul drum de acces din Hallstatt este construiti abia în anul 1890, dar de atunci și până astăzi regiunea a cunoscut o dezvoltare destul de rapidă.

Locuitorii duc o viață liniștită în casele de pe malul lacului
Locuitorii duc o viață liniștită în casele de pe malul lacului / Foto: best-wallpaper.net

Hallstatt rămâne o regiune retrasă, poate ușor izolată, iar acest lucru a contat foarte mult în momentul în care oamenii s-au decis să locuiască aici. Primii locuitori au fost priviți ca fiind niște persoane ciudate pentru că au ales să trăiască într-un loc unde procurarea hranei era atât de dificilă. Astăzi, Hallstatt este un loc adorat tocmai pentru faptul că oferă această liniște și acea posibilitate de a evada din aglomerația cotidiană, oportunitate de care toți avem nevoie la un moment dat.

Pe străduțele din Hallstatt...
Pe străduțele din Hallstatt… / Foto: wallpaperpassion.com

Plimbările pe străduțele înguste din Hallstatt sunt poate cea mai interesantă activitate. Prin intermediul lor, poți obține o imagine de ansamblu a regiunii, dar mai ales își poți face noi camarazi. Locuitorii sunt foarte prietenoși și sunt gazde foarte bune pentru turiștii care vor să le facă o vizită.

O plimbare cu barca în Hallstatt
O plimbare cu barca în Hallstatt / Foto: wall.alphacoders.com

Totuși, dacă ajungi în Hallstatt ar fi păcat nu faci o plimbare pe lac. Zona este de poveste, iar un tur cu barca oferă imagini de vis. Dacă ești un adept al aventurilor, trebuie să știi că în Hallstatt se pot practica atât sporturi de vară, cât și de iarnă. Ski-ul nautic, surfingul, zborurile cu parapanta sunt doar câteva dintre ele. Restul așteaptă să fie descoperite în momentul în care vei ajunge în Hallstatt.

Hallstatt, iarna
Hallstatt, iarna / Foto: www.listofimages.com

Interesant este faptul că poporul chinez îndrăgește atât de mult Hallstatt, încât s-au gândit să creeze o clonă a acestuia, chiar în China. Ultimele date arată că lucrarea s-a finalizat și se află în Provincia Guangdong.