Insulele Palau, o experiență inedită în Micronesia

Insulele Palau, o experiență inedită în Micronesia

Un apus de soare splendid în Insulele Palau
Un apus de soare splendid în Insulele Palau / Foto: http://www.palauconservation.org

Insulele Palau sunt un arhipelag situat în zona Micronesia, la sud-est de Filipine, acest ansamblu de insule este fără doar și poate o destinație turistică inedită. Istoria Insulelor Palau începe timpuriu, însă nimeni nu s-a aventurat pe aceste teritorii pline de necunoscut, așa încât abia în secolul al XVI-lea ajung în zonă primii curajoși. Se pare că, primele persoane care au ajuns vreodată în Insulele Palau au fost naufragiații de origine filipineză care au căutat cu disperare un refugiu, un loc sigur care să îi ajute să supraviețuiască în acele vremuri tulburi.

Insulele Palau sunt ca niște creste acoperite de vegetație
Insulele Palau sunt ca niște creste acoperite de vegetație / Foto: http://toptravellists.net

Astăzi, Insulele Palau sunt locul unde orice turist din întreaga lume poate deveni un mic explorator pentru că în zonă există chiar și la momentul actual numeroase minuni nedescoperite. Teritoriul este locuit de doar câteva zeci de persoane care au ales pentru totdeauna această viață solitară. Din când în când un medic îi vizitează pentru a analiza starea lor de sănătate.

Turiștii se aventurează în adâncuri pentru a cunoaște câte ceva despre această lume misterioasă
Turiștii se aventurează în adâncuri pentru a cunoaște câte ceva despre această lume misterioasă / Foto: http://wallpampers.ru

În Insulele Palau se pot desfășura numeroase activități interesante, cu siguranță vei pleca cu amintiri de neuitat de pe acest teritoriu exotic. Regiunea este renumită pentru scuba-diving. În numeroase zone din Insulele Palau turiștii se pot scufunda în lumea din adâncuri, o perspectivă nouă și o experiență uimitoare.

Lumea din adâncuri este uimitoare!
Lumea din adâncuri este uimitoare! / Foto: http://www.picstopin.com

Adâncurile oceanului sunt alcătuite din sute de mii de specii de pești multicolori și tot felul de animale marine, cel puțin interesante. Scufundările sunt o activitate dedicată curajoșilor, în Insulele Palau este posibil să înoți alături de rechini! Practicanții scuba-divingului spun că te poți scufunda iar și iar în același loc, iar experiența să fie tot timpul alta. Cele mai bune locuri de scufundări din Insulele Palau sunt Canalul Ulong și Blue Corner. Palau mai este renumit și pentru lacurile sale cu meduze. Aceste lacuri sunt locul unde meduzele au reușit să evolueze în lipsa prădătorilor. Există numeroase excursii spre lacurile cu meduze, dar scufundările nu sunt permise. Experiența este unică, iar lacurile cu meduze au fost incluse în categoria fenomenelor naturale și misterelor științifice.

Insulele Palau, pe lista minunilor lumii
Insulele Palau, pe lista minunilor lumii / Foto: http://www.ehd-wallpapers.com

Plajele din Insulele Palau sunt infinite, iar acest lucru nu face decât să mărească și mai mult posibilitățile turiștilor. Vizitatorii pot lenevi în soarele arzător pe plajele fine, pot înota sau pot opta pentru expediția vieții lor. Numeroși operatori de turism organizeaza excursii spre cele mai interesante insulițe acoperite cu vegetație din belșug. Turiștii pot opta pentru un tur complet pe o navă luxoasă sau pot alege ambarcațiunile tradiționale, pentru un plus de adrenalină.

Apele sunt atât de limpezi!
Apele sunt atât de limpezi! / Foto: http://www.pulsarmedia.eu

În concluzie, Insulele Palau sunt o destinație turistică inedită, un loc unic destul de greu de accesat, mai ales pentru europeni. Contrar inconvenientelor, numeroase grupuri de vizitatori din întreaga lume aleg Insulele Palau pentru o experiență de neuitat.