Ibiza se află în topul celor mai celebre insule ale lumii, renumită mai ales pentru petrecerile care nu se mai termină niciodată, pentru cluburile, barurile şi terasele mereu arhipline şi nu în ultimul rând pentru peisajele exotice cum nu se mai regăsesc nicăieri în lume. Plajele incredibil de frumoase, oraşele pitoreşti, satele încărcare de fascinanta istorie, restaurantele de top, o gamă variată de activităţi pe care turiştii le pot desfăşura fac din Ibiza destinaţia de vacanţă ideală pentru orice turist de pe Pământ. Acest paradis este localizat în Marea Mediterană, la 79 kilometri distanţă de coasta Valenciei, fiind destul de uşor de accesat de către europeni.

Frumoasa insulă, noaptea
Frumoasa insulă, noaptea / Foto: www.1zoom.net

În trecut, această regiune minunată era acoperită de pini, un ţinut destul de sălbatic vizitat doar de locuitorii împrejurimilor ce urmăreau doar să vâneze. Nimeni nu şi-ar fi închipuit atunci că această insulă pustie avea să devină o destinaţie turistică foarte populară în rândul turiştilor din întreaga lume. Climatul regiunii este mediteranean, asta înseamnă că exotica insulă poate fi vizitată în aproape orice perioadă a anului, în funcţie de temperaturile pe care le preferi. Pe parcursul lunilor de vară, temperaturile depăşesc cu uşurinţă 30 de grade Celsius, în timpul sezonului rece mercurul din termometre nu trece de 14 grade Celsius.

Petrecerile se sfârşesc dimineaţa în zori
Petrecerile se sfârşesc dimineaţa în zori / Foto: imgarcade.com

Ibiza este în primul rând o destinaţie turistică orientată spre tinerii plini de energie şi bucurie, către cei care iubesc distracţia şi muzica şi nu se dau în lături atunci când vine vorba de petrecei interminabile. Regiunea s-a diferenţiat de toate celelalte insule ale lumii tocmai prin viaţa de noapte bine dezvoltată şi prezenţa unui număr mare de cluburi renumite. Zi şi noapte turişti de toate naţionalităţile se bucură de muzică live şi de cei mai celebri DJ ai lumii.

Un Colţ de Rai!
Un Colţ de Rai! / Foto: funny-pictures.picphotos.net

Această regiune deosebită nu este însă numai o distracţie continuă, ci se remarcă şi prin peisajele exotice care-ţi taie răsuflarea. Infinitele plaje cu nisip fin, valurile Mediteranei şi modernizările efectuate după ultimele standarde în domeniu fac din Ibiza o insulă unică pe Pământ. Vizitatorii se pot bucura cât e ziua de lungă de sesiuni îndelungate de plajă, de înot şi o sumedenie de sporturi pe apă pe care iubitorii de aventuri le adoră. Cele mai noi modele de yachturi se avântă în valurile mării, dar turiştii optează şi pentru scuba diving, snorkeling sau chiar plimbări cu parapanta deasupra insulei. Oricare ar fi varianta ta, trebuie să ştii că ai făcut alegerea perfectă!

Apele limpezi şi plajele fine sunt un magnet pentru turişti
Apele limpezi şi plajele fine sunt un magnet pentru turişti / Foto: www.travelstyle.gr

Teritoriul mediteranean a ajuns în topul celor mai vizitate insule din lume şi prin bucătăria sa specială, dar mai ales diversă. Restaurantele de pe insulă servesc o gamă variată de feluri de mâncare, multe dintre ele bazate pe peşte sau fructe de mare. Cockteilurile din fructe proaspete sunt o adevărată specialitate, deci nu trebuie să le ratezi!

Vedere de ansamblu asupra insulei
Vedere de ansamblu asupra insulei / Foto: www.tattoodonkey.com

Ibiza este cea mai complexă şi mai diversă insulă de pe Pământ, teritoriul care are ceva de oferit fiecărui turist în parte.