Islamabad, capitala îndepărtatului Pakistan

Islamabad, capitala îndepărtatului Pakistan

Islamabad, Pakistan
Islamabad, Pakistan / Foto: http://pcwallpaperzz.blogspot.com

Pakistan nu este un teritoriu renumit pe harta turtistică a lumii, dar vei rămâne uimit să vezi câte frumuseți ascunde. Pakistan este o regiune total desconsiderată, pare a fi locul unde au loc tot timpul acte de violență și spațiul unde nu există liniște și armonie. Islamabad este capitala Pakistanului încă din anul 1963, un oraș relativ liniștit alcătuit din clădiri moderne, birouri guvernamentale, reședințe oficiale. În ultimul deceniu au avut loc schimbări mari în reputația orașului, Islamabadul devenind un oraș plin de viață, cu multe magazine, restaurante, hoteluri și o reală îmbunătățire a vieții de noapte.

Un apus de soare splendid în Islamabad
Un apus de soare splendid în Islamabad / Foto: http://wallpaperstock.net

Astăzi, Islamabad este orașul unde oamenii vin din toată țara pentru a se bucura de atmosfera liniștită, de un cadru natural superb, cu alei înverzite și aer curat. În ciuda renumelui nefavorabil, Islamabad este orașul unde îți vei petrece vacanța în siguranță, locul unde transportul în comun și cursele cu taxiul sunt extrem de ieftine. Astfel, este foarte ușor să te deplasezi dintr-o parte în alta și ești sigur că nu pierzi nimic din frumusețile Islamabadului.

Moscheea Faisal, edificiul care schimbă aspectul Islamabadului
Moscheea Faisal, edificiul care schimbă aspectul Islamabadului / Foto: http://globetravelblog.com

Moschei, temple, monumente

Faisal este o moschee imensă din Islamabad și cel mai important punct de reper din capitala Pakistanului. Atât ziua, cât și noaptea moscheea este un spectacol în sine și ar fi ideal să o vezi în ambele ipostaze. Deși Moscheea Faisal este destinată musulmanilor, este permis și accesul credincioșilor ce aparțin celorlalte religii. Foarte important este să fii îmbrăcat decent și să tratezi cu respect lăcașul de cult pentru că el este un loc foarte apreciat de către locuitori și musulmani deopotrivă.

Monumentul Național
Monumentul Național / Foto: http://nationalmonument.blogspot.com

Monumentul Național de lângă Shakarparian reprezintă de fapt Pakistanul împărțit în patru provincii și trei teritorii. Din aer, monumentul arată ca o stea și în același timp ca o semilună, ambele reprezintă de fapt steaua și semiluna de pe steagul pakistanez. Lângă monument există și un mic muzeu cu exponate interesante.

În Islamabad există chiar și parcuri ce adăpostesc diverse specii de păsări
În Islamabad există chiar și parcuri ce adăpostesc diverse specii de păsări / Foto: http://www.flickr.com

Parcuri și spații verzi

Așa cum am menționat deja, Islamabadul este unul dintre cele mai verzi orașe ale lumii, locul unde există numeroase parcuri și spații verzi. La sfârșit de săptămână, aceste locuri de promenadă devin arhipline, locuitorii și turiștii deopotrivă se plimbă ore întregi pe aleile întortocheate. Mare parte dintre spații verzi din Islamabad sunt bine amenajate, cu bănci și numeroase specii de plante și flori, care mai de care mai interesante.  Daman – e – Koh este poate cel mai frumos parc din Islamabad, locul care oferă o priveliște minunată a orașului, atât în timpul zile cât și noaptea. Frumusețea este sporită și de restaurantele de înaltă calitate, mâncarea bună și muzica live.

Capitala Pakistanului este un oraș liniștit
Capitala Pakistanului este un oraș liniștit / Foto: http://wondrouspics.com

Așadar, Islamabad este un oraș deosebit, însă prea puțin descoperit de turiștii din afara Pakistanului. Anual, mai puțin de 5000 de turiști străini vizitează capitala Pakistanului.