Rimini, o stațiune înfloritoare pe Riviera Italiană

Rimini, o stațiune înfloritoare pe Riviera Italiană

Rimini, Italia
Rimini, Italia / Foto: http://www.zastavki.com

Rimini este un oraș, o stațiune înfloritoare de Rivierea Italiană, regiunea care se mândrește cu peste o mie de hoteluri și locuri de cazare ce oferă o multitudine de facilități. Turiștii care aleg Rimini ca și destinație de vacanță se vor bucura de modernizările din zonă și de posibilitatea de a practica o multitudine de activități interesane. Rimini este cea mai populară stațiune de vacanță pentru italieni, locul unde merg pentru a se bucura de soare și de mare, prin urmare restaurantele oferă specialități excelente, iar oamenii sunt prietenenoși și săritori. Localnicii sunt întotdeauna fericitiți să vadă străini în orășelul lor, deci nu te sfii să pui întrebări dacă ai ceva neclarități.

Anumite sectoare din Rimini poartă amprenta Epocii Romane
Anumite sectoare din Rimini poartă amprenta Epocii Romane / Foto: http://www.snpltd.ru

Rimini este un oraș valoros și din punct de vedere cultural și istoric, este locul fondat de către romani acum 2000 de ani în urmă. Monumentele valoroase datează din Epoca Romană și Epoca Medievală, dar aceste aspecte sunt deseori ignorate de către turiști. Un sejur în Rimini este planificat de către vizitatori pentru a se bucura de plajele fine și de apele învolburate, aceste elemente fiind și motivul pentru care turiști din întreaga lume se află în stațiunea de pe Riviera Italiană.

Plajele din Rimini oferă momente de relaxare totală
Plajele din Rimini oferă momente de relaxare totală / Foto: http://www.topflight.ie

Așa cum am menționat deja, Rimini este locul unde toți vizitatorii pot practica diverse activități interesante sau chiar distractive. Cei care preferă o vacanță relaxantă, pot sta cu orele la plajă în soarele arzător, se pot legăna într-un hamac sau pot lenevi la una dintre terasele cochete de pe plaje. Pentru aventurieri încă există numeroase activități pline de energie și adrenalină, sporturi antrenante care vor duce și la pierderea unui număr mare de calorii acumulate din cauza delicioasei bucătării italiene.

Lagună albastră în Rimini
Lagună albastră în Rimini / Foto: http://www.zastavki.com

Înotul în Marea Adriatică, scufundările, yachtingul, sau chiar plimbările cu parașuta sunt doar câteva dintre ele. O bună parte dintre operatorii de turism din Rimini organizează croaziere pe mare, moment în care vei descoperi o panoramă superbă a Rivierei Italiene. Nu plecați fără să faceți baie în apele Mării Adriatice! Valurile sunt calde, iar golful este populat de numeroase mamifere prietenoase.

Iarna, Rimini este un alt oraș
Iarna, Rimini este un alt oraș / Foto: http://www.zastavki.com

Peste iarnă, Rimini se transformă într-un oraș pustiu, doar locuitorii permanenți mai învie zona cu prezența lor.  O mulțime de magazine își opresc brusc activitatea, până la începerea sezonului, atunci când Rimini devine din nou plin de viață și energie. Centrul orașului este deschis pe tot parcursul anului și este locul unde se organizează diverse evenimente culturale interesante, locul unde există restaurante bune și magazine diverse.

Pe plajele din Rimini se pot practica diverse sporturi
Pe plajele din Rimini se pot practica diverse sporturi / Foto: http://www.riminibeach.net

Așadar, Rimini este un orășel superb, locul unde poți petrece o vacanță de vis la Malul Mării Adriatice. O vacanță în Rimini nu este nici foarte costisitoare, de aceea, peste 3 milioane de turiști vizitează anual frumoasa stațiune.