De câte ori nu v-ați dorit ca locurile despre care ați citit în cine știe ce poveste fantastică, să devină realitate? Ei bine, unii oameni chiar își pun în practică visele, așa cum au făcut și proprietarii unei rezervații naturale din Chile, care și-au construit Hotelul Muntele Magic, propria lor interpretare a unui univers fantastic. Este o clădire neobișnuită, amplasată într-un spațiu la fel de neobișnut și deloc surprinzător, locația face din hotelul Muntele Magic un loc select pentru iubitorii de natură.

La început totul a fost foarte simplu, câțiva prieteni și-au construit un loc de poveste în mijlocul pădurii tropicale patagoniene. În acea perioadă, cei ce veneau aici se puteau bucura de partide de vânătoare și pescuit în spațiul extraordinar al rezervației Hulio Hulio. Iar proprietarii, fascinați de povestea Muntele Magic, aparent nu aceeași cu cea a germanului Thomas Mann, și-au dorit să transpună o părticică din acea istorisire în realitate. O construcție de forma unui munte din vârful căruia susură o cascadă ce se scurge pe pereții clădirii până la baza ei.

Vara hotelul este acoperit aproape complet de verdeață
Vara hotelul este acoperit aproape complet de verdeață | Foto: placesmustseen.com

Mulți tind să creadă că acesta este un loc desprins din poveștile cu Hobbiți, însă nu. Deși există în lume hoteluri inspirate de poveștile lui J.R. Tolkien, Hotelul Muntele Magic este cu totul diferit, mai frumos și mai impresionant decât…ei bine, este unic. Iar faptul că se găsește în mijloc unei păduri tropicale amplifică și mai mult efectul…magic al acestui loc.

Muntele Magic, sejurul perfect în natură

Clădirea hotelului are forma unui munte iar pe toate părțile ei se pot vedea ferestrele dreptunghiulare ale camerelor unde sunt cazați vizitatorii. Însă în plin sezon călduros, muntele este aproape în întregime acoperit de verdeață, parte și pentru că de sus, din vârful construcției, izvorăște un fel de mini cascadă ce lasă apa se să scurgă pe lângă geamuri.

O punte suspendată oferă acces la nivelul superior
O punte suspendată oferă acces la nivelul superior | Foto: on.aol.com

Interiorul, pe de altă parte, este mult mai…clasic, oferind aspectul unei cabane de lemn. De fapt, lemnul de culoarea pinului este aproape omniprezent, de la stâlpii de susținere ai holului principal până la lambriurile ce se găsesc pe toți pereții, acest material oferă o atmosferă caldă și primitoare, numai bună pentru turiștii ce vin aici atrași de neobișnuitul hotel doar pentru a se îndrăgosti de atmosfera extraordinară a acestor locuri.

Chiar și în Chile mai ninge uneori
Chiar și în Chile mai ninge uneori | Foto: mirkrasiv.ru

De fapt, întreaga atmosferă este foarte…eco. Și camerele, care nu sunt chiar așa de mari, au parte de mobilier în acord cu aspectul exterior al hotelului Muntele Magic cu mobilier din lemn de pin și alte esențe similare, cu finisaje rustice. Iar cât privește piesele de decor, multe dintre ele, inclusiv corpurile de iluminat, sunt construite sub forma unor crengi de copac. Dar băile sunt cele mai interesant, cu căzi construite din trunchiuri de lemn și apă încălzită folosind doar soluții naturale.

Este  fascinant cum apa se scurge pe pereții hotelului
Este fascinant cum apa se scurge pe pereții hotelului | Foto: placesmustseen.com

Dacă ajungeți vreodată la hotelul Muntele Magic, veți fi întâmpinați cu multă ospitalitate și cu o întreagă suită de oportunități pentru petrecerea timpului liber, de la plimbări în aer liber la drumeții organizate și la aventuri pe cea mai lungă tiroliană din toată America de Sud.