Oraşul San Francisco este centrul financiar şi capitala culturală a Californiei de Nord, fiind cel mai consolidat oraş al regiunii. Dezvoltarea sa a atras cu sine şi o populaţie numeroasă, fiind cel mai dens oraş al Californiei.

San Francisco a fost înfiinţat la 29 iunie 1776 de către coloniştii din Spania şi a avut o ascensiune rapidă. 1906 este un an de cumpănă pentru oraşul aflat în plină dezvoltare, mai mult de jumătate din metropolă a fost devastată de cutremure şi incendii. Totuşi, acest eveniment este trecut cu bine şi astăzi San Francisco este clasat pe locul al VI-lea în topul celor mai vizitate regiuni din Statele Unite şi face parte din lista celor mai accesate destinaţii ale lumii.

Podul Bay şi imagine de ansamblu al Cartierului Financial
Podul Bay şi imagine de ansamblu al Cartierului Financial

San Francisco este situat pe o bucată de teren aflat în vârful unei peninsule, între San Fracisco Bay şi Coasta Pacificului. Acest fapt, face ca priveliştea să fie magnifică, însă, pe lângă peisaj San Francisco mai are multe de oferit. Aşadar, să vedem care sunt cele mai interesante obiective turistice ale oraşului.

Excursii pe apele din San Franciso Bay

Oferă una dintre cele mai bune oportunităţi de a vedea o imagine de ansamblu a oraşului. Numeroase companii oferă excursii de durate diferite şi indiferent pe care aţi alege-o veţi beneficia de privelişti minunate ale golfului şi podurilor.

Turnul Coit, locul care oferă o panoramă superbă a oraşului San Francisco
Turnul Coit, locul care oferă o panoramă superbă a oraşului San Francisco

Coit Tower

Se pare că fiecare oraş are nevoie de o structură înaltă, de un observator protector al metropolei. San Francisco a ales Turnul Coit cu o înălţime de 64 de metri. Clădirea a fost construită din fonduri donate de Lillie Hitchcock Coit care şi-a dorit ca după moartea ei oraşul San Francisco să fie înfrumuseţat pe baza unei părţi din averea sa. Ca şi material de construcţie a fost utilizat betonul armat, în stare naturală, nevopsit, iar pereţii interiori au fost decoraţi cu fel de fel de picturi murale. De la înălţimea  de 64 de metri, San Francisco arată superb.

Grădina ceaiurilor japoneze, Parcul Golden Gate, San Francisco
Grădina ceaiurilor japoneze, Parcul Golden Gate, San Francisco

Parcul Golden Gate

Este un parc urban uriaş format pe suprafaţa a 411 hectare de terenuri publice. Este configurat ca un dreptunghi şi este vizitat anual de 13 milioane de turişti. Aleile înflorite şi străduţele întortocheate îmbie la plimbări nesfârşite, dar nu doar ele atrag vizitatori în parc.

Gradina botanică, Parcul Golden Gates, San Francisco
Gradina botanică, Parcul Golden Gates, San Francisco

Golden Gate este un spaţiu cultural şi artistic de mare valoare în San Francisco. Acessta include numeroase muzee, Academia de Ştiinţă, Grădina Botanică, o sumedenie de lacuri, fel de fel de carusele. Parcul Golden Gate oferă câte puţin din orice şi este locul care proiectează o imagine concretă cu privire la oraş.

Podul Golden Gate, San Francisco
Podul Golden Gate, San Francisco

Podul Golden Gate

Este recunoscut pe plan internaţional ca fiind unul dintre simbolurile oraşului San Francisco şi al Statelor Unite ale Americii. Societatea Americană a Inginerilor Civili a declarat Podul Golden Gate una dintre minunile lumii moderne. A fost deschis în anul 1937 şi până în 1964 a fost cel mai lung pod suspendat din lume, având o lungime de 1280 de metri.

Podul Golden Gate, San Francisco
Podul Golden Gate, San Francisco

Scopul construirii sale a fost acela de a crea o legătură cu regiunea Marin County. Podul este popular între pietoni şi biciclişti fiind construite 6 benzi de circulaţie. Există şi posibilitatea de a parcurge Podul Golden Gate cu maşina sau cu autobuzul.

Aşadar, San Francisco este oraşul cu un portofoliu imens de obiective turistice putând fi considerat un uriaş centru de informare al lumii.