Tel Aviv este al doilea cel mai mare oraș din Israel, după Ierusalim, o metropolă plină de viață și energie, un uriaș centru economic, de afaceri, dar și cultural. Tel Aviv este situat la 60 de kilometri de Ierusalim, iar poziționarea sa pe coasta mediteraneană conferă zonei un farmec aparte. La început, Tel Aviv a fost simplu port, dar astăzi înseamnă mult mai mult decât atât, este locul unde viața are un ritm alert, fiind cea mai mare zonă metropolitană din Israel.

Zona de nord este mult mai modernă decât cea din sud
Zona de nord este mult mai modernă decât cea din sud / Foto: http://www.israelvalley.com

Orașul Tel Aviv este împărțit în mai mult de 50 de cartiere, dar cu siguranță nu vei avea timp să le vizitezi chiar pe toate, așa încât ar fi bine să ai un itinerariu bine pus la punct. Unele cartiere sunt într-adevăr zone distincte, cu obiceiuri și culturi diferite, Tel Aviv s-a dezvoltat, în principal, de la sud la nord, astfel încât dacă ajungi la nord vei observa clădiri mult mai moderne și comunități mai bogate.

Vechiul Jaffa, una dintre cele mai vechi zone portuare din lume
Vechiul Jaffa, una dintre cele mai vechi zone portuare din lume / Foto: http://www.stayin-tel-aviv.com

Tel Aviv este un oraș mare, de recomandat ar fi să vezi atât sudul, cât și nordul pentru a observa această trecere bruscă de la obișnuit la modern, de la modest la bogat. Fiecare regiune din oraș are farmecul său, dar dacă ajungi Tel Aviv trebuie să vezi neaparat portul. Tel Aviv și-a păstrat încă statutul de oraș-port, iar o plimbare în port nu se compară cu nimic în lume. Ambarcațiuni din toată lumea, de toate tipurile se odihnesc în portul israelian, iar zona este cu adevărat deosebită în timpul nopții. Regiunea este frumos iluminată și devine arhiplină în serile călduțe de vară. Vechiul Jaffa este punctul care trebui să se afle în itinierariul tău, fiind unul dintre cele mai vechi porturi din lume.

Plajele din Tel Aviv au fost modernizate recent
Plajele din Tel Aviv au fost modernizate recent / Foto: http://www.shalomlife.com

Tel Aviv este orașul unde se pot desfășura o sumedenie de activități interesante, de la plimbări nesfârșite la distracții interminabile care se sfârșesc undeva în zori. Cafenelele, restaurantele și terasele îți stau la dispoziție cu un personal de excepție, în timp ce cluburile și barurile din port sunt pregătite să-ți ofere seri de neuitat. Totuși, nu ai vizitat Tel Aviv dacă nu ai făcut plajă pe coasta unuia dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. În weekend, plaja devine arhiplină, iar apele mării devin locul unde vizitatorii înoată sau practică diverse sporturi pe apă.

Strada Nordau, Tel Aviv
Strada Nordau, Tel Aviv / Foto: http://www.jewlicious.com

În Tel Aviv există multe alte spații verzi, parcuri cu alei interminabile, locuri unde vizitatorii și locuitorii deopotrivă adoră să se relaxeze. Tot pentru a se destinde, femeile în general, preferă sesiunile îndelungate de cumpărături. Tel Aviv este locul perfect în acest sens, străzile interminabile cu magazine și centrele comerciale sunt zone pe care iubitorii de cumpărături le străbat intens pentru a profita de cele mai bune oferte.

Panorama orașului de Ziua Independenței
Panorama orașului de Ziua Independenței / Foto: http://www.policymic.com

Așadar, Tel Aviv este un oraș superb, locul unde fiecare tip de turist în parte poate petrece o vacanță de neuitat. Anual, peste un milion de turiști străini vizitează Tel Aviv.