Japonia este o ţară minunată, un ţinut magic cu o cultură deosebită şi o populaţie pe măsură. Prima capitală a Japoniei a fost Oraşul Nara, una dintre cele mai plăcute destinaţii turistice din ţară şi în acelaţi timp locul unde se află opt structuri a căror frumuseţe este subliniată de faptul că se regăsesc pe listele Patrimoiului Mondial UNESCO. O bună parte din moştenirea culturală a poporului japonez este concentrată aici, multe temple, monumente de o importanţă uriaşă sunt dovada vie că acest stat a avut un trecut alcătuit dintr-o sumedenie de evenimente deosebite.

Tōdai-Ji
Tōdai-Ji / Foto: www.mapio.cz

Frumuseţea metropolei este deseori umbrită de faimosul vecin, Kyoto, dar turiştii care aleg să se aventureze pe străzile metropolei nu vor regreta unica experienţă. Oraşul a înflorit sub influenţa budismului, în această perioadă a fost creat un număr enorm de active culturale, clădiri şi cărţi valoroase păstrate cu grijă chiar şi la momentul actual. Cele mai importante monumente din oraş sunt concentrate într-un singur loc, acela este Parcul Nara, o oază nesfârşită de verdeaţă. Cea mai vizitată clădire de aici este Tōdai-Ji, locul care adăposteşte cea mai mare statuie din lemn care îl înfăţişează pe Buddha, structură protejată de patrimoniul mondial şi de autorităţile japoneze. Poarta gigantică din faţă este păzită de doi lei uriaşi, iar curtea interioară este de o frumuseţe aparte.

Parcul Nara, oază de linişte în inima oraşului!
Parcul Nara, oază de linişte în inima oraşului! / Foto: 1ms.net

Parcul este alcătuit dintr-o mulţime de temple şi grădini şi pare că timpul nu este suficient să le explorezi pe toate. Cele mai interesante sunt Templul Kōfuku-ji, Himuro Shrine- un altar ce datează din anul 1217 a cărui frumuseţe este încunuată de prezenţa unor cireşi ale căror flori înmiresmate parfumează zona. Cele mai speciale grădini sunt  Isui-en şi Yoshikien, oaze de linişte, locuri unde locuitorii şi turiştii obişnuiesc să se relaxeze în zilele însorite.

Palatul Heijōkyū
Palatul Heijōkyū / Foto: www.guidewithme.com

O vizită în oraş nu ar putea fi completă fără să admiri Palatul Heijōkyū, o construcţie tipic japoneză cu un aspect deosebit. Pe partea opusă a palatului există un muzeu cu exponate interesante, locul de unde poţi afla mai multe informaţii legate de parcursul istoric al construcţiei, acestea au traduceri şi în limba engleză, create special pentru turişti.

Priveliştea oraşului, noaptea
Priveliştea oraşului, noaptea / Foto: hdwallpapers.cat

Pe parcurusul anului au loc diverse evenimente şi festivaluri, momente în care străzile metropolei se umplu de oameni de pretutindeni. Festivalul Focului este una dintre cele mai importante sărbători de peste an, momente în care oraşul este luminat de focuri de artificii multicolore, jocul de lumini este altul în fiecare an. Nara Tōka-e este un alt eveniment interesant, un festival anual al luminilor ce presupune aprinderea a peste 10 000 de lumânări în jurul celor mai importante monumente şi temple din oraş.

Căprioarele sunt prezenţe obişnuite pe străzile oraşului
Căprioarele sunt prezenţe obişnuite pe străzile oraşului / Foto: shige-wallpaper-images.com

Străzile metropolei japoneze au nişte locuitori speciali, peste 1000 de căprioare însufleţesc străzile şi crează uneori blocaje în trafic. Japonezii le iubesc şi nu au dorit să le înlăture din regiune. Nara este un oraş special, iar prezenţa căprioarelor conferă zonei un aspect unic.