Veliko Tarnovo este un oraș de munte, localizat în nordul Bulgariei, într-un cadru natural de poveste. Veliko Tarnovo este o metropolă cu o istorie foarte bogată, fosta capitală a celui de-al doilea imperiu bulgar, o zonă cu tradiție și cultură în Bulgaria. Orașul este bogat în muzee și locuri istorice, iar viața de noapte înfloritoare completează latura istorică a zonei. Studenții dintr-una dintre cele mai vechi univesități din Bulgaria conferă zonei mai multă viață și energie și schimbă imaginea acestuii oraș monoton pe care unii și-au format-o deja despre Veliko Tarnovo.

Veliko Tarnovo, iarna
Veliko Tarnovo, iarna / Foto: http://fineartamerica.com

În Veliko Tarnovo este foarte ușor să te deplasezi dintr-o parte în alta a orașului, zona este destul de restrânsă, iar modalitățile de transport foarte variate. Astfel, te poți orienta spre mijloacele de transport publice, sau spre taxiuri, în general costurile de transport în Veliko Tarnovo sunt destul de reduse. Totuși, mersul pe jos este cea mai bună manieră de a vizita orășelul bulgar, doar așa vei fi sigur că nu vei pierde obiective turistice interesante.

Turișții adoră să se plimbe pe străduțele pietruite
Turișții adoră să se plimbe pe străduțele pietruite / Foto: http://www.skyscrapercity.com

Toate edificiile din Veliko Tarnovo sunt monumente arhitecturale, clădiri vechi care s-au conservat foarte bine în timp. Totuși, orașul este o alăturare inedită între vechi și nou, vechiul oraș este o colecție de case renascentiste tradiționale, răspândite pe dealurile din jurul Râului Yantra. Zona nouă contrastează cu căsuțele de pe dealuri, fiind alcătuită din clădiri comuniste construite în stil modern. În partea veche a orașului poți vizita o serie de muzee care ilustrează perfect parcursul în timp al zonei, în timp ce Muzeul de Artă este mândria zonei fiind locul unde sunt expuse fel de fel de lucrări interesante.

Toate edificiile din Veliko Tarnovo sunt construite după același model
Toate edificiile din Veliko Tarnovo sunt construite după același model /Foto: http://www.1zoom.net

Veliko Tarnovo este o destinație turistică destul de accesibilă, fiind zona unde se regăsesc o sumedenie de locuri de cazare, mare parte dintre ele chiar în casele locuitorilor. Aceștia îți vor spune mai multe secretet legate de orășelul bulgar și te vor îndemna să ieși la plimbare pe străduțele metropolei în timpul nopții. Veliko Tarnovo se bucură de un farmec aparte în timpul nopții, iar acest fapt se datorează în mare parte faptul că zona este intens iluminată. Clădirile capătă parcă un alt contur, iar frumusețea acestora este evidențiată și mai mult.

Noaptea, zona este intes iluminată
Noaptea, zona este intes iluminată / Foto: http://www.panoramio.com

În Veliko Tarnovo există destul de multe restaurante, cafenele și terase, locuri unde poți servi masa sau unde te poți relaxa în timp ce admiri orașul. Cel mai comun fel de mâncare din orașul bulgar este salata Shopska, făcută din legume și brânzeturi, dar pe meniuri se regăsesc mult mai multe preparate.

Veliko Tarnovo, o destinație de vacanță relaxantă
Veliko Tarnovo, o destinație de vacanță relaxantă /
Foto: http://nikolatotuhov.com

Așadar, Veliko Tarnovo este o destinație turistică interesantă, locul unde te vei bucura de o vacanță liniștită și relaxantă.