Insula Sao Miguel este cea mai mare și cea mai populată insulă din arhipelagul portughez Azore. Regiunea este splendidă, insula ocupă o suprafață totală de 760 de kilometri pătrați. În jur de 140 000 de locuitori se bucură zilnic de frumusețile naturale din Insula Sao Miguel, iar în timpul sezonului cald milioane de turiști petrec o vacanță de vis pe cea mai verde insulă de pe Terra.

Imagini de vis din Insula Sao Miguel
Imagini de vis din Insula Sao Miguel / Foto: http://www.torontobuskerfest.com

Anul 1427 este momentul fericit în care este descoperită Insula Sao Miguel, solurile fertile și climatul temperat au atras ca un magnet coloniștii din alte țări, în special francezii și minoritățile culturale cum ar fi evreii și maurii. Economia cunoașe o dezvoltare foarte rapidă, iar schimbul comercial cu Africa sau Asia devenise deja o obișnuință. De aici și până la recunoașterea zonei, din punct de vedere turistic, nu a mai fost decât un pas, astăzi Insula Sao Miguel este o destinație turistică apreciată de către cei care vor să petreacă câteva zile de vis.

Plajele de pe insulă sunt apreciate de către turiști
Plajele de pe insulă sunt apreciate de către turiști / Foto: http://en.wikipedia.org

Insula Sao Miguel este o alăturare inedită de conuri vulcanice și cratere, așezile umane s-au stabilit de-a lungul câmpie de coastă. Diferite forme de relief alcătuiesc o regiune unică, Insula Sao Miguel nu este o insulă în toată puterea cuvântului, ci este mai degrabă o alăturare de lacuri uimitoare, plaje cu nisip fin, dealuri verzi și câmpii, toate cu vedere spre apele de safir ale Oceanului Atlantic. Originile vulcanice ale zonei pot fi observate cu ușurință din cauza conurilor, craterelor și izvoarelor de apă cu fierbere naturală.

Locuitorii duc o viață liniștită într-un cadru natural de vis
Locuitorii duc o viață liniștită într-un cadru natural de vis / Foto: http://gorreanatea.blogspot.com

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Insula Sao Miguel este cea cuprinsă între lunile iunie și octombrie, atunci când vremea caldă permite relaxarea pe nisipul fin. Temperaturile nu sunt foarte ridicate nici în timpul verii, umiditatea ridicată fiind elementul care nu permite formarea unor temperaturi caniculare.

Centrul Vechi, Ponta Delgada
Centrul Vechi, Ponta Delgada / Foto: http://www.azores-adventures.com

Ponta Delgada este capitala insulei, un orășel specific portughez care impresionează prin străduțele înguste, cu piatră cubică și prin centrul istoric de o frumusețe aparte. Zona este un magnet pentru turiști și datorită cafenelelor cochete, restaurantele și terasele din zonă sunt arhipline mai ales în timpul zilelor însorite. Ribeira Grande este al doilea cel mai mare oraș de pe Insula Sao Miguel, cunoscut mai ales pentru plajele potrivite pentru practicare surfingului. Ribeira Grande este de asemeni cea bună poartă de acces spre Lagoa de Fogo, un lac care s-a format pe locul unui fost vulcan.

Turiștii pot alege varianta traseelor de o zi
Turiștii pot alege varianta traseelor de o zi / Foto: http://struxtravel.com”

Pe Insula Sao Miguel există și câteva trasee montane bine delimitate, trasee de o zi de care orice excursionist începător se poate bucura. De asemeni, se organizează și mici excursii cu bărci mici, momente în care turiștii pot privi balene sau delfini. Insula Sao Miguel este locul unde orice turist în parte se poate bucura de o vacanță de vis, diversitatea formelor de relief permite din plin acest lucru.