Palatul Național Pena, o construcție magnifică!

Palatul Național Pena, o construcție magnifică!

Palatul Național Pena, Portugalia
Palatul Național Pena, Portugalia / Foto: http://vanillamusic.tumblr.com

Palatul Național Pena este o construcție din regiunea Sintra, Portugalia, un edificiu uimitor admirat anual de milioane de turiști din întreaga lume. Palatul Național Pena se află pe vârful unui deal și în timpul zilelor senine poate fi admirat din capitala portugheză, din Lisabona. Palatul este deja declarat Monument Național al Portugaliei, fiind cea mai importantă expresie a romantismului din secolul al XIX-lea. Palatul Național Pena se află deja pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO și a fost declarat una dintre cele Șapte Minuni ale Portugaliei.

Palatul are o ahitectura unică
Palatul are o ahitectura unică / Foto: http://www.touristeye.com

Astăzi, Palatul Național Pena este edificiul care uimește prin trăsăturile, arhitectura și coloritul său, dar este în același timp locul unde se desfășoară întâlnirile oficiale, de mare importanță, ale președintelui portughez. Pentru acesta, este o mândrie să primească oaspeți de seamă la palat, având în vedere că edificiul de pe vârful dealului este unul dintre cele mai importante din Portugalia.

În zilele senine, palatul poate fi observat de la mari distanțe
În zilele senine, palatul poate fi observat de la mari distanțe / Foto: http://www.wall88.com

Istoria Palatului Național Pena începe timpuriu, în Evul Mediu, atunci când o micuță capelă dedicată Fecioarei este înălțată pe același deal. Timp de secole, zona a fost foarte liniștită, aproape pustie, însuflețită de maxim 18 călugări care duceau o viață diferită, departe de orașe. Ușor, ușor, oamenii află de capelă și vin în zonă pentru a se liniști, pentru a medita. Marele cutremur din 1755 pune la pământ capela ce fusese deja transformată în mănăstire, iar zona devine o adevărată ruină. Pe durata următoarelor secole, zona este abandonată, până în secolul al XVII-lea, atunci când Regele Ferdinand decide să construiască palatul de astăzi. Zona a atras imediat atenția vizitatorilor, devenind imediat una dintre cele mai accesate regiuni din Portugalia.

Mai multe intrări duc spre palat
Mai multe intrări duc spre palat / Foto: http://www.skyscrapercity.com

Palatul Național Pena este simbolul mai multor stiluri arhitecturale, dar se evidențiază cel mai mult prin trăsăturile romantice. Amestecul intenționat de stiluri include arhitectura neo-gotică, neo-islamică și neo-renascentistă. Aproape întreg palatul stă pe vârful unei stânci, iar structura poate fi împărțit în următoarele elemente: fundația și zidurile, turnul cu ceas, palatul și bastionul său cilindric.

Palatul este decorat cu mobilier de cea mai bună calitate
Palatul este decorat cu mobilier de cea mai bună calitate / Foto: http://upload.wikimedia.org

Interioarele Palatului Național Pena au fost adaptate pentru a servi ca și reședință de vară pentru familia regală. Astfel, se regăsesc numeroase camere de zi, pentru servirea mesei, dar și o bucătărie imensă unde personalul gătea feluri de mâncare alese. Mobilierul de cea mai bună calitate înfrumusețează interioarele, Palatul Național Pena a fost întotdeauna un motiv de mândrie pentru familia regală.

Construcția este decorată cu fel de fel de elemente interesante
Construcția este decorată cu fel de fel de elemente interesante / Foto: http://www.boomsbeat.com

Palatul Național Pena este înconjurat de o vastă zonă împădurită, care acoperă peste 200 de hectare de teren accidentat. Palatul Național Pena este o construcție uimitoare, dar poziționarea sa îl face să fie cu adevărat unic. Anual, peste 3 milioane de turiști din întreaga lume vizitează Palatul Național Pena.