Sydney, o vizită în Australia

Sydney, o vizită în Australia

Sydney este unul dintre cele mai importante orașe din emisfera Sudică și probabil, cel mai important centru economic al Australiei. Însă dincolo de aceste calități, Sydney rămâne un oraș magnific, plin de viață și strălucire,  destinație turistică de prim rang pe care nici un împătimit de călătorii nu ar trebui să o rateze.

Studiile făcute de arheologi în regiunea Sydney au arătat că această zonă a fost locuită încă de acum 30.000 de ani, pe vremea când în Australia nu existau decât populațiile indigene aborigene. Din 1770 însă, odată cu sosirea căpitanului britanic James Cook la Botany Bay, a început un proces intensiv de colonizare a regiunii, transformată mai întâi în închisoare și mai apoi în spațiu destinat coloniștilor britanici dornici să înceapă o viață nouă. Însă abia un secol mai târziu, orașul Sydney a început să prindă viață sub forma pe care o știm azi.

 Sydney 1

Turismul este o importantă resursă economică aici. Tocmai de aceea, locuitorii din Sydney știu să se facă plăcuți iar orașul dispune de numeroase atracții și puncte de interes ce se merită vizitate. Doar în 2012,Sydney a primit circa 10 milioane de vizitatori veniți aici pentru a admira câteva dintre cele mai interesante obiective ce se pot vedea în  această parte de glob.

 Sydney 3

Unul dintre cele mai vizitate locuri de aici este clădirea operei din Sydney, o construcție impozantă, cu o formă unică ce a fost inaugurată la 20 octombrie 1973 și care de atunci încoace străjuiește portul orașului. Alături de ea se află și Sydney Harbor Bridge, un pod superb, ridicat în perioada interbelică, susținând traficul de mașini și pietoni pe deasupra golfului Sydney. Și, lucru interesant, an de an, cu ocazia revelionului, aceasta este imaginea pe care o vedem cel mai des la televizor: artificiile lansate de pe pod spre a sărbători trecerea într-un nou an, lucru care se întâmplă cam cu vreo 5-6 ore înainte ca și țara noastră să facă această trecere.

 Sydney 2

Dar lucrurile nu se opresc aici: orașul dispune de mult mai multe atracții. există aproape 100 de plaje de jur împrejurul său dintre care 40 au fost amenajate la cele mai înalte standarde. Nisipul fin și apa deosebit de curată fac din aceste zone puncte de atracție pentru toți cei ce doresc să se relaxeze la soare dar și pentru amatorii de surf. De fapt, Sydney chiar este cunoscut ca orașul cu cele mai multe plaje din lume.

Sydney 8

La nivel cultural, Sydney este un adevărat magnet pentru artiști, atât din Australia cât și de peste hotare. Există numeroase galerii de artă dar și muzee de calibru unde vizitatorii pot admira opere semnate de marii pictori și sculptori ai lumii. Dacă veți dori să vizitați asemenea spații, vă recomandăm să încercați Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul din Sydney, the White Rabbit Gallery sau Carriage Works.

Sydney 6

Alte obiective ce nu ar trebui să fie ratate sunt Royal Botanical Gardens, cea mai importantă grădină botanică din cele trei deschise în oraș, Luna Park,  cel mai vechi parc de amuzament din Sydney dar și Sydney Tower a doua clădire ca înălțime din întreaga Australie.

Sportul este și el o parte importantă din viața și cultura orașului Sydney. Aici competițiile din fotbal, rugby sau cricket sunt la ordinea zilei iar anual au loc numeroase alte evenimente de acest gen: campionate locale sau naționale ce atrag sute de mii de pasionați pe cele cinci mari stadioane ale orașului.

sydney aerials 2004