Acapulco, paradisul tropical

Acapulco, paradisul tropical

Acapulco Mexic
Acapulco Mexic

Ne întoarcem în Mexic, acolo unde am descoperit deja renumitul palat Polyforum Cultural Siqueiros şi Catedrala Metropolitană. De data asta ne îndreptăm paşii spre paradisul tropical la care visează fiecare turist: nisip fin, curat, soare darnic, apa limpede, de un albastru cum doar în filme îţi este dat să vezi şi un golf pe măsură – vorbesc de Acapulco, cel despre care cântau pe vremuri Albano şi Romina Power.

Acapulco - unul dintre cele mai vizitate locuri din Mexic
Acapulco – unul dintre cele mai vizitate locuri din Mexic

Acapulco – unul dintre cele mai vizitate locuri din Mexic

Să nu vă mire dacă pe pliantul fiecărei agenţii de turism veţi vedea trecut, de fiecare dată, Acapulco – de ani de zile este unul dintre cele mai vizitate locuri din Mexic. Hoteluri de lux, restaurante care se întrec în servirea ireproşabilă şi meniurile variate, special alese parcă să îţi testeze indrăzneala de a încerca gusturi noi, cafenelele care te fac să uiţi că dincolo de uşa pe care tocmai ce ai intrat există o altă lume – nu sunt altceva decât dovada clară că Mexicul ascunde o adevărată comoară turistică. Trebuie doar să o descoperi.

Cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, indienii nahua au pus bazele a ceea ce avea să devină, peste ani, Acapulco de azi. Deşi acum este împărţit în 3 zone turistice – Acapulco, Acapulco Gold şi Acapulco Diamante – îţi este imposibil să alegi. Ca turist al acestor locuri vei fi răsfăţat peste măsură şi vei înţelege de ce se află în Mexic una dintre cele şapte minuni ale lumii!

Plaja din Acapulco
Plaja din Acapulco

Petreceri în discoteci sau cluburi până dmineaţa

Odată ajuns aici, uită de rutina ta de zi cu zi. Închide telefonul, lasă laptopul în cameră alături de toate grijile adunate peste an şi bucură-te de peisaj. Ai de ales între Coasta Pie de la Cuesta, faimoşii plonjori de pe stanca Quebrada, Piata Zocalo, Playa Revolcadero care ascunde poate cea mai frumoasă lagună tropicală, Puerto Marguis şi minunatul Golf Acapulco, locul în care munţii şi-au dat mâna pentru a forma un minunat port natural.

Acapulco este destinaţia ideală pentru tinerii care vor să-şi petreacă o vacanţă plină prin discoteci, cluburi, la spectacole,  întrecându-se în sporturile acvatice sau navigând pe apele albastre. Desigur, marea atracţie rămâne totuşi plaja, locul în care se dă liber la schi nautic, parasailing, snorkeling sau jet-ski.  Dincolo de toate astea, Papagayo Park îşi deschide larg porţile pentru cei care doresc să simtă emoţia spectacolelor cu foci şi delfini, dar şi a renumitelor coride care-ţi pun, fără să vrei, sângele-n mişcare.

Papagayo Park Acapulco Mexic
Papagayo Park Acapulco Mexic

Despre Cancun aş putea spune că este Raiul pe pământ cu lagunele sale de un albastru turcoaz şi mangrovele viu colorate, pregătite să le descoperi. Mai bine de 200 de situri arheologice sau centre folosite odinioară pentru ceremonialele maya au fost descoperite până azi în aceste locuri, fiecare cu povestea sa. Şi toate te aşteaptă pe tine, turistul de mâine!