Medellin este al doilea cel mai mare oraș de pe teritoriul Columbiei, locul unde trăiesc peste 2 milioane de locuitori. Metropola se află la o distanță de doar o oră de capitala Bogota, asta dacă alegi o călătorie cu avionul. Anul 2013 este momentul în care frumusețea locurilor este încoronată în mod oficial, primind distincția de “Cel mai bun oraș al anului”. La momentul actual, zona este intens vizitată de către turiștii dornici să petreacă o vacanță superbă într-un cadru de vis.

Palatul Culturii evidențiază și mai mult partea centrală a orașului
Palatul Culturii evidențiază și mai mult partea centrală a orașului / Foto: www.businessdestinations.com

Situat într-o vale îngustă, orizontul metropolei pare să ajungă până la cer, clădirile de birouri ce iau forma unor zgârie-nori accentuează mult această senzație. Vârfurile ascuțite se zăresc în fiecare direcție, semn că zona a fost intens modernizată în ultimii ani. Climatul plăcut a conferit orașului renumele de “Eterna primăvară a Columbiei”, temperaturile moderate crează această senzație pe tot parcursul anului. Metropola este plină de viață și energie, un lider în industrie, turism și comerț, în special în domeniul textilelor și al florăritului.

Orizontul metropolei, noaptea
Orizontul metropolei, noaptea / Foto: www.skyscrapercity.com

Medellin este total diferit față de restul Columbiei, o regiune cu un farmec deosebit, unde aspectul tuturor lucrurilor nu se mai regăsește în celalte zone columbiene. De exemplu, ofițerii de trafic poartă pălării în stil Italian, în timp ce în weekend-uri locuitorii și turiștii deopotrivă se orientează spre cluburi de techno sau salsa, acolo unde petrec până dimineața în zori.

Catedrala Metropolitată, simbol al orașului
Catedrala Metropolitată, simbol al orașului / Foto: commons.wikimedia.org

Fiecare oraș din lumea are un simbol al său, și un punct de reper pentru turiștii care ajung în zonă. Catedrala Metropolitană este renumită în întreaga lume ca fiind edificiul construit din cele mai multe cărămizi, peste 1,1 milioane de bucăți. Frumusețea edificiului este evidențiată de poziționarea sa, de-a lungul parcului Bolivar, chiar în inima orașului. Catedrala Metropolitană este unul dintre cele mai importante lăcașe de cult de pe teritoriul Columbiei, locul unde mii de credincioși aleg să fie mai aproape de cele sfinte.

Plimbările cu telecabina oferă priveliști impresionante!
Plimbările cu telecabina oferă priveliști impresionante! / Foto: www.somethingforsunday.com

În jurul orașului există mai multe puncte strategice care oferă priveliști impresionante asupra întregii regiuni. Cel mai bun loc este Pueblito Paisa, o reconstrucție a unui sat mic, tipic columbian, ce oferă vederi plăcute asupra întregului areal. Imaginea de ansamblu a metropolei o mai poți surprinde și dacă optezi pentru o plimbare cu telecabina, de sus orizontul este o splendoare!

Grădina botanică impresionează cu decorațiunile moderne
Grădina botanică impresionează cu decorațiunile moderne / Foto: searchpp.com

O sumedenie de muzee păstrează încă vii istoria, arta și cultura orașului, locuri unde se regăsesc milioane de exponate, unele dintre ele foarte vechi. Muzeul Etnografic, Muzeul de Artă Modernă, Muzeul Antioquia sunt alegeri foarte bune dacă vrei să cunoști mai multe aspecte legate de trecutul metropolei. Teritoriul impresionează și la capitolul parcuri, spații verzi și grădini botanice, în fiecare zonă a orașului se regăsesc astfel de locuri de relaxare, regiuni unde locuitorii și turiștii deopotrivă optează pentru plimbări prelungite, scopul fiind acela de a se bucura cât mai mult de aerul curat. Alegeri foarte bune sunt Parcul Dorințelor, Parcul Boston sau Juanes de la Paz.

Vacanță plăcută!