Tunisia este o țară mică, dar foarte primitoare, un teritoriu uimitor, acolo unde oamenii au păstrat cu sfințenie tradițiile și obiceiurile vechi de mii de ani. Capitala țării este Orașul Tunis, locul unde duc o viață liniștită puțin peste 700 000 de locuitori, foarte ospitalieri cu cei care vor să cunoască îndeaproape cultura minunată a acestui ținut mirific. Capitala este localizată în nordul statului, în apropiere de lacul omonim, ce formează un fel de lagună unde se relaxează în weekend-uri sute de turiști.

Orizontul orașului într-o zi senină
Orizontul orașului într-o zi senină / Foto: de.wallpaperswiki.org

Metropola are multe de oferit vizitatorilor săi, fiind o îmbinare armonioasă, dar în același timp inedită, între caracteristicile unui frumos oraș și plajele întinse așa cum se regăsesc numai la Marea Mediterană. Întregul oraș se simte mic și compact, iar cei ce au vizitat zona afirmă că au un sentiment de siguranță mult mai pronunțat, așa cum nu au mai simțit nicăieri în lume.

Străduțele înguste și pietruite sunt specifice Orașului Vechi
Străduțele înguste și pietruite sunt specifice Orașului Vechi / Foto: bobyanal.com

Dacă ajungi în capitala Tunisiei, trebuie să știi că aceasta este divizată în două părți distincte, Orașul Vechi și Orașul Nou. Orașul Vechi mai este cunoscut și sub numele de Medina, fiind de fapt centrul metropolei și cea mai accesată zonă. Această parte este inclusă pe Listele Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind un centru de intres pentru pasionații de istorie și cultură veche, dar și pentru turiștii dornici să simtă încă evenimentele străvechi care au marcat lumea.

Moscheea Zitouna, emblema orașului
Moscheea Zitouna, emblema orașului / Foto: www.9to5hdwallpapers.com

Perioada de glorie a Medinei a fost cea cuprinsă între secolele al XII-lea și al XIX-lea, atunci când întregul oraș a fost considerat unul dintre cele mai mari și mai bogate din lumea islamică. Peste 700 de monumente, moschei, palate, mausolee și fântâni sunt martori ai acestui remarcabil trecut. Printre cele mai renumite și mai impunătoare monumente care pot fi admirate chiar și astăzi se numără și Moscheea Zitouna, cea mai mare construcție de acest fel de pe teritoriul Tunisiei. Moscheea Zitouna este un important punct de reper, însă persoanele care nu sunt adepte ale cultului musulman nu pot vizita interiorul lăcașului de cult. Totuși există o platformă de vizionare care oferă priveliști fabuloase, iar exteriorul este absolut uimitor!

Babr Bahr, Poarta Franței
Babr Bahr, Poarta Franței / Foto: www.echsar.com

Câteva muzee păstrează în perfectă stare obiecte istorice, de mare valoare, turiștii au șansa de a admira mii de exponate provenite dintr-o altă lume. Muzeul Bardo este o alegere bună atunci când vine vorba de diversitate, un alt lucru important este faptul că fotografiatul este permis și gratuit. Porțile orașului sunt un alt aspect inedit, printre acestea se numără și Bab Bahr(Poarta Franței), construită chiar la mare, rămasă neschimbată de la momentul construcției, anul 1848. Bab Saadoun este o altă poartă construită cu scopul de a facilita comerțul cu diverse mărfuri.

Cămile pe plajele din Tunis
Cămile pe plajele din Tunis / Foto: bonanzasite.com

Tunis este un oraș interesant, unul dintre cele mai frumoase și mai liniștite de pe teritoriul Africii. Dacă nu l-ai vizitat deja, ar trebui să incluzi această destinație de vacanță în itinerariul tău!