Insulele cu plajele lor exotice sunt destinații de vacanță perfecte, intens vizitate și în timpul sezonului de vară, dar și iarna atunci când turiștii vor să scape mai ușor de tempeturile ce trec uneori de -25 de grade Celsius, în unele zone. Globul pământesc este alcătuit dintr-o mulțime de astfel de plaje ce par a fi desprinse din Rai, iată un clasament al celor mai frumoase 3 plaje de pe Pământ, ideale pentru 2015:

Coasta de Aur
Coasta de Aur / Foto: www.classicresorts.ie

3 Coasta de Aur, Barbados

Insula Barbados este cu siguranță una dintre cele mai exotice de pe Pământ, un loc minunat situat în zona de vest a Atlanticului de Nord. Cea mai renumită plajă de aici rămâne Coasta de Aur, despre care se spune că este locul spre care își îndreaptă atenția și marile celebrități ale lumii, atunci când doresc să petreacă o vacanță ferită de camerele de luat vederi. Nisipul de culoarea aurului și apele învolburate ale oceanului crează un cadru de vis completat perfect de prezența palmierilor uriași la umbra cărora se relaxeaza zi de zi sute de vizitatori.

Sandy Cay, insula pustie adorată de întreaga lume!
Sandy Cay, insula pustie adorată de întreaga lume! / Foto: www.odysseyexpeditions.com

2 Sandy Cay, Insulele Virgine

Pe teritoriul Insulelor Virgine, între Tortola și Jost Van Dyke se regăsește  o mică insulă, încă nelocuită ce poartă numele de Sandy Cay. Acest paradis a fost regăsit de către turiștii ce se aventurau în apele învolburate, din dorința de a înainta cât mai mult în larg. La momentul actual, insulița pustie este locul spre care își îndreapta atenția iubitorii sporturilor pe apă, adepții snorkelingului, scubadivingului și nu numai. Insula se remarcă și prin plajele deosebite încojurate de ape limpezi, Sandy Cay oferă priveliști uluitoare spre celelalte insule din jur.

Plimbările pe apă sunt o încântare pentru turiștii care vizitează Kamalame Cay
Plimbările pe apă sunt o încântare pentru turiștii care vizitează Kamalame Cay / Foto: www.4anotimpuri.ro

1 Kamalame Cay, Bahamas

Bahamas, țara alcătuită din cele peste 700 de insule, este locul spre care  turiștii din întreaga lume își îndreaptă atenția atunci când își doresc cu adevărat să petreacă o vacanță pe cinste. Mii de plaje alcătuiesc această țară minunată, dar unele au un farmec aparte, devenite deja atracții turistice de top în Bahamas. Una dintre cele mai frumoase plaje de aici rămâne Kamalame Kay, o insulă privată considerată a fi un adevărat sanctuar pentru cei ce apreciază la adevărata valoare frumusețile naturale cu care Pământul a fost binecuvântat.

Frumoasa plajă se remarcă prin apele limpezi ce completează cadrul natural
Frumoasa plajă se remarcă prin apele limpezi ce completează cadrul natural / Foto: www.4anotimpuri.ro

Apa transparentă încojoară într-un mod protector nisipul fin de culoare aurie Kamalame Cay este locul potrivit și pentru cei care să descopere frumusețile din adâncuri. Scubadivingul este o activitate foarte populară, maniera prin care viața marină poate fi descoperită în toată splendoarea sa. Relieful mai înalt din jur promite o aventură de neuitat!

Care va fi destinația ta de vacanță pentru anul acesta?