Caracas este capitala și în același timp cel mai mare oraș din Venezuela, o metropolă cu un spirit aparte și în același timp o destinație de vacanță de top. Călătorii aleg de cele mai multe ori capitala țării pentru a se bucura de obiective turistice uimitoare, de atracții naturale, de un oraș plin de artă, o viață de noapte fascinantă și o gastronomie care completează perfect cele menționate anterior.

O plimbare cu telecabina își va satisface numeroase curiozități cu privire la capitala venezueleană
O plimbare cu telecabina își va satisface numeroase curiozități cu privire la capitala venezueleană / Foto: http://gondolaproject.com

Orașul Caracas este situat în partea de nord a Venezuelei, într-o vale splendidă aflată în apropiere de Marea Caraibelor. Zona este înconjurată de dealuri și munți, iar peisajul conferă orașului un statut aparte. Priveliștea este superbă, iar turiștii profită atât de obiectivele turistice, dar își fac timp și pentru a admira împrejurimile.

Traficul aglomerat este datorat combustibilului foarte ieftin
Traficul aglomerat este datorat combustibilului foarte ieftin / Foto: http://ro.wikipedia.org

Istoria orașului are startul cu mai bine de 400 de ani de în urmă, popoarele indigene fiind primele care s-au stabilit în cel ce urma să fie Caracas. Dezvoltarea orașului a fost una lentă, mai ales dacă luăm în calcul faptul că Venezuela a fost adesea atacată de pirați, mai ales zona de coastă a acesteia. Renumele orașului a crescut mai mult în timpul secolului al XX-lea, mai precis în anul 1950 atunci când în Caracas începe un program intensiv de modernizare. Numeroase cartiere rezidențiale iau naștere în această perioadă, iar populația este nerăbdîtoare să locuiască în clădirile moderne.

Aceste edificii crează un contrast vizibil cu cartierele foarte sărace
Aceste edificii crează un contrast vizibil cu cartierele foarte sărace / Foto: http://www.hdwpapers.com

Caracas este în fond un oraș foarte frumos, dar în acelați timp poate fi catalogat ca fiind o metropolă a contrastelor. Spre exemplu, inegalitățile de avere sunt un aspect care se evidențiază foarte rapid. Orizontul orașului expune atât cartiere foarte sărace, cât și cartiere alcătuite din clădiri de afaceri și conace uriașe. Străzile orașului, dar și autostrăzile sunt tot timpul aglomerate, ca urmare a faptului că Venezuela are cea mai ieftină benzină din lume. Caracas este unul dintre cele mai nesigure orașe ale lumii, fiind metropola unde au loc zilnic fel de fel de infracțiuni și acte de violență. Acest fapt nu poate fi ignorat și trebuie să luați în calcul și aspecte care să garanteze siguranța dumneavoastră atunci când vă hotărâți să vizitați Caracas.

Universitatea Centrală a Venezuelei
Universitatea Centrală a Venezuelei / Foto: http://my.opera.com

În Caracas există numeroase obiective turistice interesante, dar poate cel mai important este Universitatea Centrală din Venezuela, clădire ce aparține Patrimoniului Mondial încă din anul 2000. Clădirea a fost proiectată de către cel mai faimos arhitect al Venezuelei, pe numele său Carlos Villanueva Raul, care și-a fructificat talentul în construirea unui campus universitar, devenit deja o operă de artă.

Plaza Bolivar, locul unde vizitatorii preferă să se plimbe ore întregi
Plaza Bolivar, locul unde vizitatorii preferă să se plimbe ore întregi / Foto: http://jan.sacha.pl

Centrul orașului include de asemeni clădiri interesante, statui ce aparțin arhitecturii coloniale, dar și edificii guvernamentale. În Caracas există și câteva grădini botanice, spații alcătuite din multă verdeață, cafenele, chiar și mici grădini zoologice.

Cartierele sărace din Caracas nu sunt o imagine prea plăcută
Cartierele sărace din Caracas nu sunt o imagine prea plăcută / Foto: http://thevelvetrocket.com

Așadar, Caracas este un oraș interesant alcătuit din numeroase obiective turistice impresionante, dar prea puțin promovate. Anul trecut, puțin peste 500 000 de turiști au vizitat Caracas.